Wat was en wat nu

fABULEUS / Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk
vr 12/05/2023 - 19:00
do 19/01/2023 - 20:30
Geannuleerd
vr 20/01/2023 - 19:00
Geannuleerd
Stadsgezelschap, Nieuw talent
OPEK
Grote Zaal
8-108 jaar

Ticketprijzen

€ 14 - check onze kortingen

Datum- en locatiewijziging

Door vertraging van de renovatiewerken in STUK kan de voorstelling niet in STUK plaatsvinden. Daarom verhuizen we naar OPEK, waar de voorstelling één keer wordt opgevoerd, nl.op vrijdag 12 mei om 19.00 uur.

Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht van de wijzigingen

-------

Waarom is alles zoals het is? Wat was er voordat alles er was? En zal het er straks nog zijn of is er dan alleen nog maar niets?

Wat was en wat nu prikkelt de verbeelding. Tussen ergens en nergens, donker en licht, orde en chaos ontstaat een wereld. Mysterieus en onvoorspelbaar. Soms heel klein en dan weer groots. Drie figuren zoeken naar een begin, een einde en alles daartussen.

Wat was en wat nu werd gemaakt in het kader van het Leuvens stadsfestival KNAL! rond priester-fysicus Georges Lemaître die de theorie over de big bang formuleerde. 

Anna Bentivegna, Zoë Demoustier en Ayrton Fraenk studeerden samen aan de Mime Opleiding van de Academie voor Theater en Dans Amsterdam. In hun eerste creatie bij fABULEUS, nesten, ontwikkelden ze een gevoelige, licht surrealistische, beeldtaal voor kinderen. Met Wat was en wat nu diepen ze die stijl verder uit en halen ze hun inspiratie uit mythes, godsdiensten en wetenschap. Jef Van gestel tekent, net als bij nesten, voor de eindregie.

  • Gepresenteerd door STUK.

Credits

www.fabuleus.be

concept en spel Anna Bentivegna, Zoë Demoustier, Ayrton Fraenk eindregie Jef van gestel assistentie regie Ferenc Balcaen geluid Rint Mennes licht Varja Klosse scenografie Wannes Deneer kostuums Annemie Boonen dramaturgisch advies Peter Anthonissen productie fABULEUS coproductie KU[N]ST Leuven, STUK, Perpodium & HETLAB - Hasselt met de steun van Destelheide, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid foto Clara Hermans


Kijk ook eens bij:

Electric Life

fABULEUS/ Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans
za 22/04/2023 - 20:30
zo 23/04/2023 - 16:00