WACHTEN

Mokhallad Rasem
ma 17/10/2016 - 20:00 Tickets
Theater
35'

Ticketprijzen

€ 10 (vvk) - € 12 (kassa)

Hoe kijkt een Arabische theatermaker naar de toestand in de wereld? Wat betekent wachten? Naar aanleiding van de Dag tegen Armoede werpt Toneelhuismaker Mokhallad Rasem een hedendaagse blik op En attendant Godot van Beckett.

Speelt je achtergrond een rol in wat wachten voor je betekent? Betekent wachten overal ter wereld hetzelfde? Doet het ertoe op wie of op wat je wacht? In welke omstandigheden je wacht? Er zijn talloze vormen van wachten: wachten op papieren, wachten op inzicht, wachten tot de pijn overgaat, wachten op een brief, wachten op de terugkeer van de geliefde, wachten op de dood, op God, op betere tijden … Wachten: een voorstelling in woord en beeld.

De opbrengst van Wachten gaat integraal naar Leren Ondernemen, een plek waar mensen samenkomen om het onrecht van armoede en sociale uitsluiting aan te pakken.

  • inleiding: 20.00 - 20.15 uur door Saskia De bruyn, coördinator van Leren Ondernemen
  • voorstelling: 20.20 - 20.55 uur
  • nagesprek De Stand der Dingen: 21.00 - 21.45 uur met Mokhallad Rasem (regisseur), Saskia De Bruyn (Leren Ondernemen) en Mark Jans (netwerk tegen armoede)

Misschien hebben we allemaal een andere achtergrond, afkomst en visie? Hoe kunnen we van elkaar leren? Samen met Urban Woorden gaan we in TOP op zoek naar andere stemmen en perspectieven, in een tijd waarin onzekerheid meer aanwezig is dan ooit. We nodigen nieuwe theatermakers uit, vaak met een migratieachtergrond, en doorbreken zo de canon binnen het theater en onze maatschappij. Deze makers brengen nieuwe verhalen en perspectieven naar voren.


Credits

concept en regie Mokhallad Rasem van en met Mokhallad Rasem, Jessa Wildemeersch, Lore Uyttendaele en Bassim Mohsen productie Moussem in samenwerking met Toneelhuis en Association Kulturanova met steun van 30CC, stad Leuven, OPEK, Het nieuwstedelijk en de Europese Unie