Vroege Werken - GEANNULEERD

Schubert, Beethoven & Bizet

Le Concert Olympique en Claire Huangci
do 03/03/2022 - 20:00
Geannuleerd
Muziek, Klassiek
Jongeren (12+)
GEANNULEERD

Ticketprijzen

€ 30 (rang 1) - € 24 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

Dit concert wordt om organisatorische redenen helaas geannuleerd.
Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

-----

Als tegenhanger van het concert met laatste werken kiest Le Concert Olympique hier voor enkele van de vroegste werken van beroemde componisten. Centraal staat het Tweede pianoconcerto van Ludwig van Beethoven, een werk dat hij als 18-jarige schreef in zijn geboortestad Bonn en dat hij toen enkele malen met veel succes gespeeld heeft.

Beethoven is nadien blijven sleutelen aan dit stuk, maar het is altijd blijven baden in de sfeer van jeugdig enthousiasme. Soliste is de Amerikaanse pianiste Claire Huangci, de winnares van het Geza Anda Pianoconcours in 2018, die ondertussen beschouwd wordt als een van de meest belovende pianisten van de jonge generatie.

Franz Schubert schreef zijn Derde symfonie toen hij 22 jaar oud was. Ook hier overheerst een zekere onstuimigheid, al worden wij ook al gecharmeerd door de typische Schubertlyriek.

En dat Georges Bizet overliep van talent moge blijken uit zijn Symfonie in C die hij als 17-jarige heeft gecomponeerd en die baadt in een rijkdom van spontaan klinkende, aantrekkelijke thema’s. Deze symfonie illustreert overigens ook hoezeer de Franse componisten in het midden van de 19de eeuw schatplichtig waren aan Beethoven.

  • Franz Schubert, Symfonie nr. 3 in D, D 200
  • Ludwig van Beethoven, Pianoconcerto nr. 2 in B, op. 19
  • Georges Bizet, Symfonie nr. 1 in C

In de pers

“It is my intention to make music that stays in one’s memory. Not just because I have quick fingers, but because it is so moving.” (Claire Huangci)

Credits

www.leconcertolympique.eu

met Claire Huangci (piano) dirigent Jan Caeyers foto Marco Borggreve