Voyeurs in BXL

ARType
di 02/04/2019 - 13:00
Geannuleerd
di 02/04/2019 - 20:00 Tickets
Theater, Muziek, Literatuur
Overdag
90'

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen

De middagvoorstelling werd geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk verwittigd.

"Ik zou niet durven zeggen: BXL is van mij. Of: ik ben deel van BXL. BXL is dat deel van mezelf dat ik niet bezit.”

Niemand kijkt vreemd op als Barbara het nieuwe land BXL binnenkomt. Niemand zegt: wat doet zij hier in onze straten? Zij hoort hier niet. In BXL kan je anoniem zijn en jezelf vergeten. Zeker nu er niemand nog spreekt, nu ieder ketje zwijgt.

De muziektheatervoorstelling 'Voyeurs in BXL' is een feest voor oog en oor. Tekenaar Wide Vercnocke vult zijn inktpot met het Brusselse rioolwater en tekent live metershoge beelden. Muzikanten Jolien Deley en Tim Coenen bespelen met hun gitaar en cello ieder hart. Met opnames en oude liederen creëren ze een hymne, een lijflied, een soundtrack voor het nieuwe land.

Schrijver-performers Carmien Michels en Max Greyson trekken landinwaarts en vertellen het spannende verhaal van Barbara, die op zoek is naar een jeugdvriend, en van levende standbeelden die haar begluren. Met krachtige en ritmische teksten, klanken en beelden bedwelmt het vijftal iedereen met ketjesvuur! oftewel Feu de Ket!

Credits

concept, tekst en spel Carmien Michels en Max Greyson concept, beeldverhaal en affiche Wide Vercnocke concept en muziek Jolien Deley en Tim Coenen scenografie Stef Depover coproductie en verkoop VONK & Zonen met de steun van WALPURGIS, Pianofabriek en Passa Porta