Voyagers

Marjolijn van Heemstra en Pynarello
vr 03/12/2021 - 20:00
Theater, Muziek, Literatuur

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

In 1977 vertrokken de ruimtesondes Voyager I & II op een wetenschappelijke missie naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Aan boord een boodschap van ons hier op aarde aan iets of iemand in het heelal. Een best of van de mensheid in negentig minuten audio en iets meer dan honderd beelden. Een foto van een Chinese schoolklas, een eikenblad, een man die aan een ijsje likt. Senegalese trommels, Peruviaanse panfluiten, Mozart en Louis Armstrong. Gegraveerd op een gouden plaat, gemaakt om een miljard jaar mee te gaan. Klaar om gevonden te worden door iets of iemand.

Wie besloot er wat er mee ging en waarom? En wat gebeurt er als - in een verre toekomst - een buitenaardse beschaving een van de gouden platen ontdekt?

In een poëtisch concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en muzikaal rebellencollectief Pynarello in taal en muziek wat deze kosmische flessenpost ons vertelt over wie we zijn en hoe we ooit herinnerd zullen worden in een sterrenstelsel hier ver vandaan.

>> in het kader van KNAL! Stadsfestival van de Big Bang

>>Meer weten over KNAL! Stadsfestival van de Big Bang?

Credits

tekst en spel Marjolijn van Heemstra muziek Pynarello: Remco Menting, Kika Sprangers, Teis Semey, Thomas Pol, Emma Kroon, Geerten Feller, Merel Vercammen en Lonneke van Straalen regie Erik Whien kostuums Karin van der Leeuw en Erik Bosman producenten Stg. Marjolijn van Heemstra en Theater Rotterdam Theater campagnebeeld Bowie Verschuren

KNAL! Stadsfestival van de Big Bang. Alles draait om verwondering.