Vivam! Ik blijf leven!

Hommage aan Ovidius

za 23/11/2019 - 20:00
Literatuur

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2)

check onze kortingen

Subversief, speels, pervers, postmodern, vrouw(on)vriendelijk … het zijn stuk voor stuk woorden die vallen als het over het werk van de Romeinse dichter Publius Ovidius Naso gaat. Van alle auteurs uit de oudheid heeft hij ongetwijfeld de grootste invloed uitgeoefend op de westerse cultuur. Verhalen, muziek, beeldende kunst … er gaat geen week voorbij of je komt personages als Icarus, Narcissus of Midas tegen. Liefde en passie, metamorfosen en verandering, en verbanning: het zijn de grote thema’s in zijn werk. En hij kreeg gelijk: Vivam ("Ik blijf leven") is het laatste woord van zijn grootse 'Metamorfosen'.

Naar het schijnt, is Ovidius vooral in trek als de tijden roerig zijn. Dat zijn die van ons. En Ovidius is net nu ongeveer 2.000 jaar dood. Hét moment voor een ferme, speelse hommage aan de man. Daar staat de fine fleur van de Vlaamse letteren voor in. Betuigen eer aan Ovidius: Michaël De Cock, Gerda Dendooven, Joke van Leeuwen, Carmien Michels, Jeroen Olyslaegers, Maud Vanhauwaert en Peter Verhelst. Stadssopraan Noémie Schellens, Tine Reymer en Capella Nova zingen voor Ovidius. Classicus Patrick De Rynck cureert. Ook wie écht Latijn wil horen, komt dus aan zijn trekken! 

Exclusief in Leuven!


EXTRA

Van 21/11/2019 t.e.m. 16/2/2020 loopt in de Universiteitsbibliotheek op het Ladeuzeplein de expo 'Ovidius in metamorfose' --> lees meer

    Credits

    in samenwerking met KU Leuven Bibliotheken en Davidsfonds Academie