VACUUM

Poltrock & De Roover
wo 29/09/2021 - 20:30 Tickets
Muziek
Jongeren (12+)
STUK
Labozaal
60'

Ticketprijzen

David Poltrock en Adriaan De Roover zijn beiden gevestigde waarden in de alternatieve Belgische muziekscène. Poltrock is naast muzikant bij onder meer Razen en De Mens ook componist van filmmuziek, ambient en postklassiek. De Roover maakte dan weer naam met zijn alter ego Oaktree en creëerde in 2019 nog het prachtalbum Leaves.

Met VACUUM slaan de twee componisten de handen in elkaar voor een multidisciplinaire voorstelling die verder gaat dan een klassieke concertervaring. In een regie van Aïda Gabriels gaan de elektro-akoestische klanklandschappen van Poltrock en De Roover in dialoog met dans, licht en video. Je wordt ondergedompeld in monumentale soundscapes die klinken door luidsprekers in elke hoek van de zaal, beelden van videograaf Wim Piquer, licht van ontwerper Jan Van Lindt en de fysieke bewegingstaal van danser Pieter Desmet.

Het resultaat is een zintuiglijk spanningsveld waar het besef van ruimtelijkheid en focus verloren gaat. Een universum zonder ijkpunt, een ‘vacuüm’ waar je ingezogen wordt.

Een samenwerking van 30CC & STUK

Credits

muziek Poltrock & De Roover regie Aïda Gabriels dans Pieter Desmet video Wim Piquer licht Jan Van Lindt geluid Yoran Cambier met de steun van Ancienne Belgique, CCHA en Consouling Sounds presentatie 30CC en STUK foto Agathe Danon