Un Noël français

Kerstpastorales van Marc-Antoine Charpentier

Reinoud Van Mechelen (tenor) en A Nocte Temporis
zo 16/12/2018 - 15:00 Tickets
Muziek, Klassiek
Overdag
80'

Ticketprijzen

€ 16 -

check onze kortingen

Er zijn nog tickets te koop in Herberg In den Rozenkrans, abdij Vlierbeek 14, 3010 Kessel-Lo (alleen ter plaatse)

In het 17de-eeuwse Frankrijk zorgden de kerstfestiviteiten steeds voor veel volks enthousiasme en feestgedruis. Samen met zijn ensemble A Nocte Temporis koos Reinoud Van Mechelen twee prachtige kerstpastorales van Marc-Antoine Charpentier. Het zijn eenvoudige verhalen waarin de engelen de herders aansporen om het pasgeboren goddelijke kind te gaan eren.

Charpentier leerde het klappen van de zweep in Italië maar ontwikkelde al snel zijn eigen stijl, heel persoonlijk en levendig, maar toch op en top Frans door de typische grandeur en gewichtigheid.

Marc-Antoine Charpentier
- 'In nativitatem Domini Nostri Jesu Christi Canticum' H414
- 'Pastorales sur la naissance de Notre Seigneur Jesus Christ' H483 & H482

programmaboekje

In de pers

“Het Franse repertoire  zit Reinoud als gegoten.  Een ware traktatie voor  de liefhebbers van het  Franse barokrepertoire.” (Els Van Hoof voor Klara)

Credits

artistieke leiding Reinoud Van Mechelen zang Deborah Cachet, Rachel Redmond, Ingeborg Bröcheler,  Reinoud Van Mechelen, Sean Clayton, Ivan Thirion en Marduk Serrano López viola da gamba  Myriam Rignol, Salomé Gosselin en Romina Lischka fluit Anna Besson en Sien Huybrechts  theorbe Simon Linné orgel Pierre Gallon