Uitgelezen

Je gids in het Letterland

do 05/03/2020 - 20:00
Literatuur
100'

Ticketprijzen

€ 8

Een mensenleven is voor de gemiddelde lezer ongeveer net lang genoeg om zo’n 3.500 boeken te lezen. Dat klinkt veel, maar dat is het eigenlijk niet. Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n één miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het welbekende boekenprogramma 'Uitgelezen' wijst je ook dit seizoen de weg door Letterland.

Een gerenommeerd panel, met journaliste Anna Luyten en Jos Geysels, vist de parels uit die enorme poel van boeken. Samen met enkele boeiende gasten leveren ze commentaar op de literaire actua, geven de avontuurlijkste leestips en gaan in gesprek over de geselecteerde boeken: 

  • Pat Barker: 'De stilte van de Vrouwen'
  • Rebecca Solnit: 'Mannen leggen me altijd alles uit'
  • Fen Verstappen: 'Moeder af'


Het vaste boekenpanel wordt dit keer versterkt actrices Sachli Gholamalizad en Evgenia Brendes (Over Water).
Voor de muziek zorgt Echo Beatty. Dichteres Lotte Dodion gaat in dialoog  met Echo Beatty over Patti Smith.
Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen


Gasten:

  • Evgenia Brendes (30) is geboren in Kazachstan en woont sinds haar elfde in België. Ze volgde een acteeropleiding aan het Conservatorium Antwerpen, en maakte afgelopen seizoen haar televisiedebuut in de serie 'Over water’ die momenteel op Eén loopt. Onlangs ontving ze de prijs voor beste theateractrice voor haar beklijvende rol in 'Dounia B'. 
  • Sachli Gholamalizad (1982) is als Vlaamse actrice van Iraanse afkomst actief in film, televisie en theater. Eén van de gezichten van KVS en dit jaar ook Artist in residence in Vooruit Gent.
    Bekend van o.a. 'A reason to talk' (213) (winnaar Theater aan Zee prijs), (Not) My Paradise' (2016),  'Let Us Believe in the Beginning of the Cold Season' (2019), Domino (2018), 'Layla M' (2016),  'Stockholm Requiem' (2019), Bullets (2018), De Twaalf, Loslopend Wild (2012-2018), De Bunker (2015)... 
  • Echo Beatty is het muzikale geesteskind van Annelies Van Dinter, Antwerps singer-songwriter en multi-instrumentalist. Met haar fenomenale, loepzuivere stem en bloedmooie songs die recht naar de keel grijpen verovert Van Dinter al jaren het ene hart na het andere. Niet voor niets tourde Echo Beatty al als support van Trixie Whitley. In oktober 2019 verscheen op Unday Records hun derde worpOde To The Attempt, met daarop vier kwetsbare indiepop-pareltjes.Ze tourde in februari 2018 met de Saint Amour karavaan door literair Vlaanderen met ook ieder jaar een stop in Leuven.

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 8