Tussen de soep en de feiten: politieke aardverschuivingen in Frankrijk

Mia Doornaert
di 16/05/2017 - 12:15
Literatuur
De Middagen, Gratis
45'
Je hoeft je niet in te schrijven voor dit evenement

Ticketprijzen

gratis

Emmanuel Macron wordt de nieuwe president van Frankrijk. 66% van de kiezers koos voor hem. Of stemden ze vooral tegen Le Pen? En wat betekent dat nu voor ons en voor Europa? Mia Doornaert (krantencolumniste en onafhankelijk expert buitenlandse politiek, met een bijzondere belangstelling voor Frankrijk ) analyseert de verkiezingsresultaten en beantwoordt al je vragen.

Doornaert neemt regelmatig deel aan het publieke debat over binnen- en buitenlandse kwesties. Ze was 38 jaar buitenlandjournaliste van De Standaard, waarvan ze 5 jaar doorbracht als vaste correspondente in Parijs. Ze is de auteur en coauteur van verscheidene boeken. Haar boek ‘Ontredderde republiek’ wordt te koop aangeboden na de lezing.

‘Iedereen heeft twee vaderlanden, het zijne en Frankrijk’, placht men te zeggen. Merkwaardig genoeg zijn de Fransen zelf ten prooi aan een gevoel van rien ne va plus, ondanks de vele troeven van hun land. Frankrijk heeft hervormingen nodig, maar alle pogingen daartoe worden prompt gesaboteerd. Mia Doornaert peilt naar de diepere oorzaken van de malaise in een land met een zo glorieus verleden en een nog steeds benijdenswaardig heden. Haar relaas – van de monarchie tot de Revolutie, van Charles de Gaulle tot François Hollande, van de belle époque tot het einde van de exception française – doorweeft ze met eigen ervaringen en ontmoetingen.

De toegang is gratis. Je hoeft niet vooraf in te schrijven. Je kan je eigen lunch verorberen, lekker warme soep krijg je ter plaatse.

Je hoeft je niet in te schrijven voor dit evenement

Ticketprijzen

gratis