True Copy

BERLIN
do 21/02/2019 - 20:00
Theater
90'

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

Op 6 mei 1994 vallen de gendarmes binnen op het Franse landgoed van Geert Jan Jansen. Ze stoten er op meer dan 1.600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel, Matisse en Hockney. Het gros ervan blijkt uit het penseel van de Nederlander te komen. Een spellingsfout in een certificaat dat hij uitschrijft bij een werk ‘in de stijl van’ Chagall doet hem na vele jaren uiteindelijk de das om.

Tot op de dag van vandaag hangen er in musea wereldwijd nog steeds vier werken waarvan niemand vermoedt dat ze eigenlijk geschilderd zijn door Jansen.

Na BERLINs 'Perhaps All The Dragons…', waarin meestervervalser Jansen reeds opduikt als een van de dertig verhalenvertellers, staat hij in 'True Copy' nu centraal.

Met inleiding om 19.15 uur

In de pers

  • Gevonden “Picasso” blijkt stunt te zijn van Antwerps theatergezelschap BERLIN - VRT NWS

Credits

concept en regie BERLIN [Bart Baele en Yves Degryse] met Geert Jan Jansen assistent Geert Jan Luk Sponselee camera Bart Baele en Geert De Vleesschauwer montage BERLIN en Geert De Vleesschauwer scenografie BERLIN, Manu Siebens en Ina Peeters compositie muziek Peter Van Laerhoven piano Govaart Haché cello Katelijn Van Kerckhoven technische coördinatie Manu Siebens technische assistentie Barbara De Wit en Rex Tee geluidopnames Bas De Caluwé en Maarten Moesen productieleiding Celeste Driesen en Jessica Ridderhof productie BERLIN coproductie Het Zuidelijk Toneel [Tilburg, NL], Brighton Festival [VK], le CENTQUATRE [Parijs, FR], C-TAKT [Limburg, BE],
deSingel [Antwerpen, BE], Theaterfestival Boulevard [Den Bosch, NL], PACT Zollverein [Essen, DE]

met de steun van de Vlaamse Overheid, de Tax Shelter Maatregel van de Belgische Federale Overheid, Podiumfonds

met dank aan Diana Boro, Geert Jan Jansen voor zijn medewerking aan voorbereidingen, repetities en voorstellingreeks

www.berlinberlin.be

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen