Tina & Tamara: de kerstrevue

2018 door een roze én zwarte bril

Hart Boven Hard
di 18/12/2018 - 20:00
Cabaret & Comedy
100' (en korte pauze)

Ticketprijzen

€ 12 (rang 1) - € 10 (rang 2) - € 7 (rang 3)

Aan het eind van het jaar spreken artiesten zich uit over de stand van het land, met absurde sketches, onmogelijke acts onder de discobollen, schallende muziek, majorettes en fanfare. Met een even komieke als politieke kerstrevue gaan zij on tour om het volk te inspireren en te activeren, door een roze én een zwarte bril. Zielig Kerstmis en Ongelukkig Nieuwjaar!  

December 2018. Twee multi-religieuze aartsengelen, Tina en Tamara*, nemen een break van hun spirituele job, en maken zich op voor een eigenzinnige kerst in ons land. Ze zijn niet bepaald BFF (Bijbelse Friends Forever). Tina schiet graag met scherp, terwijl Tamara wel nog altijd gelooft in de veerkracht van aardse burgers. Maar als flexwerkers in de bijstand hebben ze het beiden even gehad met de toenemende werkdruk, en proberen ze te ontsnappen aan een burn-out. Ze doen een uitstapje op aard voor wat een absurd kerstfeest zal worden. 

Tina en Tamara: de Kerstrevue brengt u een kerstvertelling anno 2018: gekleed in een politiek actueel jasje dat bol staat van fake news, rare ministeriële beslissingen en pre-verkiezingskoorts. Of ook niet. Dat zal afhangen van wat deze brede schare van artiesten precies te melden hebben. Samen voegen ze het woord bij de wereld, in een eigenzinnig jaaroverzicht doorspekt met de nodige absurditeit, glamour en cadeaus.  

Aldus wordt Tina en Tamara**: de Kerstrevue een bont spektakel vol zwarte humor, kritische kanttekeningen, maar vooral: een positief signaal. Een inspirerende avond voor al wie de wereld van vandaag wat beter probeert te begrijpen. Goed voor de goede moed in donkere tijden.  

Elke avond wordt anders, met professionele artiesten van allerlei pluimage die het podium komen bezetten met komiek, zang, dans, circus, ... Alleen het montere huisorkest van Met-X is vaste prik. En die ene gigantische kerstboom op scène.

Deze artiesten zullen al zeker ten tonele verschijnen in Leuven: 

Gytha Parmentier, Sara Vertongen, Peter Van den Eede (De Koe), Jorre Vandenbussche, Dirk De Lathauwer/fABULEUS, Eline Kuppens, Jos Verbist (Antigone), Nico Boon, Roy Aernouts, Hans Van Cauwenberghe, Jonas Van Thielen, Danielle De Nul, FabotastiX, De Tartaren.

Tina & Tamara zullen worden vertolkt door Jaouad Alloul en Julia Ghysels.

**De namen ‘Tina’ en ‘Tamara’ komen niet uit de lucht vallen. Ze belichamen twee actuele politieke tegenstellingen die met de regelmaat van de klok ons leven (trachten te) domineren: ‘There Is No Alternative’ en ‘There Are Many Alternatives Ready and Available’.


HART BOVEN HARD IS een groeiende burgerbeweging die mensen en organisaties samenbrengt. Hart Boven Hard verzet zich tegen een al te economische kijk op de samenleving. De beweging verdedigt solidariteit, waarde boven winst en pleit voor meer zuurstof voor mensen.

meer info op www.hartbovenhard.be 

Credits

 

Ticketprijzen

€ 12 (rang 1) - € 10 (rang 2) - € 7 (rang 3)