The Wetsuitman

Het Kwartier / Freek Mariën & Villanella
di 04/02/2020 - 20:00 Tickets
Theater
Jongeren (12+)
90' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 12 - check onze kortingen

3 acteurs, 28 personages, 1 waargebeurd verhaal.

In 2015 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.

Dit vormt het startpunt voor 'The Wetsuitman', een voorstelling die start als een detective, maar ergens heel anders uitmondt.

  • Ook geschikt voor jongeren, vanaf 14 jaar.
  • Het Kwartier is een van onze Cas-co residenten.
  • Dit stuk werd genomineerd voor de Toneelschrijfprijs. De Toneelschrijfprijs – ter waarde van € 10.000 – bekroont een Nederlandstalige toneeltekst die het afgelopen theaterseizoen voor het eerst gespeeld werd en wil bijdragen aan een levendige Nederlandstalige toneelschrijfkunst. 
  • Freek Mariën (1988) wint de internationale Kaas & Kappes prijs (prijs voor beste jeugdtheatertekst in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk) met The Wetsuitman.  De jury prees de relevante inhoud van het stuk, de manier waarop het stuk telkens vervelt, de ritmische taal en de indruk die het naliet.


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

In de pers

"Drie acteurs spelen met ­verve 28 rollen – een legpuzzel vol perspectieven (...) een intelligent stuk over de complexiteit van identiteit" (De Standaard)

"een voorstelling die drie keer vervelt en een nieuw perspectief aanneemt. Tot er iets schokkends overblijft: een portret van gemis." (De Morgen)

"Een nieuwe generatie om in de gaten te houden" (Het Nieuwsblad)

Credits

regie en tekst Freek Mariën met Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet en Maxime Waladi coproductie CC Mechelen met steun van de Vlaamse Overheid en het Vlaams Fonds voor de Letteren in samenwerking met ARSENAAL/LAZARUS, 30CC/Cas-co en CollaGEproducties

www.hetkwartier.be

Bekijk en luister online