The way she dies

tg STAN
di 19/02/2019 - 20:00
Theater
110'

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen

The way she dies verenigt het Vlaamse collectief tg STAN en de Portugese regisseur en theaterauteur Tiago Rodrigues. Tussen Antwerpen en Lissabon delen ze al lang hun voorliefde voor klassieke teksten en hun pakkend eenvoudige manier om stukken opnieuw uit te vinden. Na Flaubert en Shakespeare is het nu de beurt aan Tolstoj en zijn Anna Karenina om ontleed te worden door Tiago Rodrigues' pen. De tekst wordt niet bewerkt, maar beschouwd vanuit het oogpunt van de lezer – hoe kan een roman die zo krachtig is het menselijk bestaan beïnvloeden? Het gaat hier om het leven van twee koppels, een Vlaams en een Portugees, die hij met een tussentijd van vijftig jaar opvoert, beide op de rand van het overspel. Hoe zal deze lectuur hun leven omgooien? De intieme en hedendaagse dialoog die Tiago Rodrigues met Tolstojs werk voert, gedragen door ontwapenend natuurlijke acteurs, is boeiend van begin tot einde. Het vindingrijke spel met taal – het gaat over van Nederlands naar Portugees en Frans – maken het virtuoze spiegeleffect nog aangenamer.

in het Portugees, Frans en Nederlands met boventitels

programmablaadje

In de pers

“De voorstelling ademt métier. De liefde voor tekst en literatuur krijgt vorm in sober maar kundig spel, en op tijd en stond wordt de vierde wand met een knipoog doorbroken.” (*** De Morgen)

Credits

tekst  Tiago Rodrigues van en met Isabel Abreu, Pedro Gil, Jolente De Keersmaeker en Frank Vercruyssen coproductie STAN en Teatro Nacional D. Maria II lichtontwerp en decor Thomas Walgrave kostuums An D'Huys en Britt Angé boventitels Joana Frazão  

www.stan.be

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 11 (rang 3)

check onze kortingen