The Travelling Doll - De kant van Kafka

Thomas Janssens, Ikram Aoulad en Greg Timmermans
za 08/10/2022 - 20:00
Theater
15+

Een jaar voor zijn dood maakt Franz Kafka iets buitengewoons mee. Tijdens een wandeling door Berlijn, ontmoet hij een meisje met een gebroken hart. Ze is haar pop kwijt. Om haar te kalmeren stelt Kafka zich voor als de postbode van de poppen en vertelt hij dat de pop op reis is vertrokken. Maar ze had wel een brief gestuurd aan haar vroegere eigenares. Postbode Franz zou hem de volgende dag bezorgen!

Drie weken lang wijdt Franz Kafka zich uitsluitend aan de poppenbrieven die hij elke dag aan het meisje voorleest. Tot uiteindelijk beide zielsgenoten getroost hun eigen weg uitgaan. Niemand weet wie dat kleine meisje was en wat er met Kafka’s brieven is gebeurd. De enige getuige, Dora Diamant, Kafka’s toenmalige vriendin, weigerde tot aan haar dood uitleg te geven.

Met deze mogelijks waargebeurde parabel onder de arm, schrijft Thomas Janssens een tweeluik over opgroeien en afscheid nemen. Over de onvergelijkbare band tussen ouder en kind. Poppentheater waar de achterkant belangrijker is dan de voorzijde!

  • zie ook: De kant van het kind, een school- en familievoorstelling vanaf tien jaar, vertrekt vanuit het standpunt van het meisje.

Credits

concept, tekst, regie  Thomas Janssens met  Ikram Aoulad en Greg Timmermans scenografie en poppen  Nikolas Lestaeghe (Koekelbergse Alliantie voor Knutselaars) licht  Iben Stalpaert muziek en sounddesign  George Dhauw

Kijk ook eens bij:

The Travelling doll - De kant van het kind

Thomas Janssens, Ikram Aoulad en Greg Timmermans
vr 07/10/2022 - 19:00