The Dead Ladies Show #2

met Joke van Leeuwen, Lara Taveirne, Rashif El Kaoui ...
za 07/03/2020 - 20:30 Tickets
Muziek, Literatuur
100'

Ticketprijzen

  • VVK: € 7 
  • Kassa: € 9

Zeggen de namen Clara Schumann, Erika Mann, Marie Curie, Harriet Tubman, Clarice Lispector, Ada Lovelace of Kaplana Chawla je iets? Stuk voor stuk zijn het vrouwen die werk deden waarvoor mannen de eer opstreken, vrouwen die de wereld verkenden maar in Stanley’s schaduw bleven, of vrouwen die even begaafde kunstenaars waren als hun mannelijke collega’s maar toen niet dezelfde aandacht kregen. En vooral: het zijn vrouwen die wisten te ontsnappen aan de conventies van hun tijd, alles uit het leven haalden en tot het uiterste gingen om hun dromen waar te maken. Tijdens de Dead Ladies Shows krijgen zij het podium dat ze verdienen.

In deze tweede editie breken Joke van Leeuwen, Lara Taveirne en Rashif El Kaoui een lans voor de Nederlandse schrijfster en tekenares Fritzi Harmsen van Beek, de Nederlandse fotografe en ontdekkingsreizigster Alexine Tinne, en de Romeinse influencer Clodia Pulchra. Sopraan Johanna Zimmer brengt samen met pianiste Lies Colman muziek van de Frans-Spaanse componiste en zangeres Pauline Viardot-García en de Iers-Franse componiste Augusta Holmès.

Schrijfster Gaea Schoeters presenteert 'The Dead Ladies Show'.

De gasten 

  • Gaea Schoeters schrijft romans, theaterteksten en operalibretto's. Soms (en stiekem) waagt ze zich aan poëzie. Haar meest recente roman, Zonder Titel #1, verscheen bij uitgeverij Querido. In haar vrije tijd schopt ze af en toe tegen de schenen van de wereld in columns en opiniestukken, maar immer met de beste bedoelingen.
  • Joke van Leeuwen schrijft romans, poëzie en kinderboeken, ze tekent en treedt op. Haar werk is veelvuldig. Recente publicaties zijn Feest van het begin (AKO Literatuurprijs 2013), De onervarenen (shortlist Librisprijs 2015) en Hier (longlist Bookspotprijs en Librisprijs). In 2019 verschenen Hee daar mijn twee voeten (nieuwe versjes) en het lange gedicht voor volwassenen Levenslust, een gedicht.
  • Rashif El Kaoui is acteur, rapper, podcastmaker en schrijver. Zijn proza werd in 2016 bekroond met de Nederlands-Vlaamse El Hizjra Literatuurprijs en gepubliceerd in o.a. Das Magazin. Als acteur was hij al vaak te zien in voorstellingen van KVS, ’t Arsenaal, Monty, fABULEUS en Het Paleis.
  • Lara Taveirne is schrijfster en regisseur, en gelooft in de liefde als oorsprong en oorzaak van alle dingen. Ze debuteerde met de roman De kinderen van Calais (2014, Debuutprijs Stad Antwerpen 2015 en nominatie Bronzen Boekenuil). Daarna verschenen de romans Hotel zonder sterren (2015) en Kerkhofblommenstraat (2018)
  • Pianiste Lies Colman staat op internationale podia als soliste, kamermuzikante en liedbegeleider, en werkt als repetente, arrangeur en assistent-dirigent mee aan opera- en muziektheaterproducties. Dit combineert ze met een artistieke coördinatie-functie aan het conservatorium van Antwerpen.

Credits

i.h.k.v. Internationale Vrouwendag organisatie 30CC, Passa Porta en Leuven Leest

Bekijk en luister online