Sue Me Modderfokker

SKaGeN / Mathijs F Scheepers
vr 28/09/2018 - 20:15
Theater
Gastvoorstelling

Ticketprijzen

€14 /€13 (-26, 55+)

Een wraakoefening.

Mathijs F Scheepers kruipt met grote graagte wederom solo op de planken, samen met kompaan Tim Clément die de muziek verzorgt.  Met ‘SUE  ME MODDERFOKKER’ tackelt hij zijn verlangen naar wraak, oftewel vengeance. En la vengeance se mange avec patience

‘SUE ME MODDERFOKKER.’ Over een zwangere vrouw met een lekke buik en een revolver in het verkeerde kastje. Over een veel te vroeggeboren jongetje met een gehavende linkerkant, een heel stille vader die in zichzelf lijkt te verdwijnen en een moeder die niet weet wat ze verkeerd heeft gedaan. Over de hond van Hitler en een dokter die maar niet komt. En helaas ook over een buurman die door dit alles heen walst. 

Ik heb een heel goede buurman. Echt waar. Ik weet dat u de indruk zult krijgen dat dat niet zo is, maar ik heb in het echt een hele goede buurman. Dat is heel belangrijk, dat ik dat zeer duidelijk zeg. Dat heeft mijn advocaat ook gezegd. Dus om alle misverstanden te vermijden: Mijn buurman in het écht heet meneer Mortelmans, maar mijn buurman vanàvond heet niet Mortelmans maar Mortélmans. Dat is iets helemaal anders, dat heeft mijn advocaat ook gezegd, hij heeft gezegd dat dat heel goed is, Mortélmans dat is duidelijk fictie, dat is een heel krachtige metafoor, de “sterfelijke man”, Mortél-man-s. Het is de verzinnebeelding van eenieder van ons want wij zijn allemaal sterfelijk. Voilà, dat wilde ik graag even op voorhand zeggen.

Mathijs F Scheepers won met zijn eerste monoloog ‘Survival of the Fittest’ Theater aan Zee. Ook over zijn tweede solovoorstelling ‘Garmisch-Partenkirchen’ was de pers laaiend enthousiast:


In de pers

Laten we ook maar rechttoe rechtaan zijn en stellen dat de monoloog Garmisch-Partenkirchen ongemeen knap in elkaar zit. Ongemeen, omdat er zelden zo’n dunne lijn wordt bewandeld tussen theater, kleinkunst, stand-up en literatuur als in deze hoogst persoonlijke vertelling. En knap omdat deze delicate evenwichtsoefening moeiteloos ontroert: niet door de bravoure van de veelzijdige vorm, maar door de ontwapenende eerlijkheid waarmee Mathijs F Scheepers zijn hart lijkt uit te storten. Lijkt, omdat je nooit met zekerheid kunt achterhalen wat echt is of verzonnen. (De Morgen)   

Garmisch-Partenkirchen belooft een persoonlijk relaas over de liefde, het geluk en de kronkelende bergwegen ernaartoe. Mathijs F Scheepers legt zijn hart exclusief te grabbel. En wat een prachtig, menselijk hart is dat! Alsof we luisteren naar grootse, nooit eerder gedeelde geheimen uit het leven van Mathijs F Scheepers. Het publiek hangt aan zijn lippen en na afloop van de voorstelling vinden we het zelfs een beetje spijtig dat we al naar huis moeten. We willen meer horen, alsof we op een witte kerstavond bij onze wijze grootvader aan het haardvuur op de knie zitten, luisterend naar verhalen uit een kleurrijk, romantisch verleden. (CJP)

Credits

tekst, concept en spel Mathijs F Scheepers muziek en techniek Tim Clement decor Lidia Nagibina kostuum Barbara de Laere productie SKaGeN zakelijke leiding Korneel Hamers

Ticketprijzen

€14 /€13 (-26, 55+)