Stylus Fantasticus

BL!NDMAN [sax]
za 17/10/2020 - 19:00
za 17/10/2020 - 21:00
Muziek, Klassiek
60'

Ticketprijzen

€ 18 - check onze kortingen

BL!NDMAN [sax] brengt de virtuositeit van de stylus fantasticus op eigenzinnige manier tot leven.

Deze stijl uit de vroege barok werd gekenmerkt door een absolute vrijheid, wars van melodie, tekst en structuur, waarbij virtuoze improvisaties vaak tot complexe composities leidden.

Eric Sleichim arrangeerde de orgelwerken en improvisaties van Buxtehude voor saxofoonkwartet en tubax. Carlo Gesualdo lag mede aan de oorsprong van de stylus fantasticus en inspireerde hele generaties organisten en componisten. Zijn madrigalen uit het zesde boek – door de zangers van Collegium Vocale Gent opgenomen – worden hier tot een nieuwe gedaante herschapen door het hanteren van infraroodstralen en elektronica.

“Sleichim heeft het klaargespeeld om zijn arrangementen van deze muziek zo prikkelend te maken dat je ogenblikkelijk de oren spitst.” (Opus Klassiek over Bl!ndman plays Bach)

Met werk van Dietrich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Garlo Gesualdo en Arvo Pärt.

> programmablad

In de pers

  • “Sleichim heeft het klaargespeeld om zijn arrangementen van deze muziek zo prikkelend te maken dat je ogenblikkelijk de oren spitst.” (Opus Klassiek over Bl!ndman plays Bach)

Credits

met Koen Maes (sopraansaxofoon), Pieter Pellens (altsaxofoon), Piet Rebel (tenorsaxofoon), Sebastiaan Cooman (baritonsaxofoon) en Eric Sleichim (tubax, elektronica, artistieke leiding en arrangementen)