Stille Nacht #6

Illuminine meets Bruno Vanden Broecke - aftershow: Annelie
di 04/12/2018 - 20:00
Muziek, Klassiek
75' - pauze - aftershow in foyer 30’

Ticketprijzen

€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2)

check onze kortingen

In het najaar brengt Illuminine '#3' uit, het sluitstuk van een muzikale trilogie. Opnieuw reisde Kevin Imbrechts naar IJsland af om er in de beroemde Sundlaugin studio (Sigur Rós) zijn plaat af te werken, samen met hun sound engineer Birgir Jón Birgisson.

Voor deze unieke gelegenheid bundelen de band en acteur/muzikant Bruno Vanden Broecke hun artistieke krachten. Ze nemen je op geheel eigen wijze mee op een reis doorheen de drie platen, een ode aan de weemoed en de verstilde muziek. Een betoverende kruisbestuiving waarbij de werelden van beide protagonisten, muziek én woord, één worden.

Aftershow: Annelie 

  • After Midnight

‘After Midnight’ is Annelie’s debuutalbum met instrumentale nummers waarin subtiliteit en kalmte hand in hand gaan met emotionele kracht en wispelturige spanning. Hierop laat ze horen hoe ze schetsmatige ideeën, losse flarden van melodieën en een weelde aan inspiratie omzet in spaarzame pianocomposities die feilloos in elkaar overvloeien.

  • Over Annelie

Annelie heeft haar muzikale carrière opgebouwd in het popcircuit. Al jaren is ze met haar zangtalent, kennis en veelzijdigheid een onmisbare schakel voor diverse artiesten. Ze speelt ondermeer in de groep van Eefje De Visser. Alle ervaringen benut ze nu om ook haar solo ambities vorm te geven. En met succes. Want met de komst van Annelie breekt eindelijk een Nederlandse vrouwelijke pianiste door naar het oppervlak van het tot nu toe vooral door mannen gedomineerde neo-klassieke circuit. Omdat we er snel bijzijn, kon het Leuvense publiek al een eerste keer kennismaken met haar op de voorbije BarAmuze programmatie in M.

In de pers

Voor zijn nieuwe tournee vond Kevin Imbrechts, alias Illuminine, een muzikale zielsverwant in Bruno Vanden Broecke. Twee gezanten van de melancholie over wat hen bindt: 'De muziek die hij mij doorstuurt, vind ik tegenwoordig zelfs niet meer op iTunes.' (Focus Knack)

Credits

met Kevin Imbrechts (gitaar en elektronica), Bruno Vanden Broecke (gitaar en woord), Wouter Dewit (piano), Beatrijs De Klerck (viool), Tine Anthonis (cello) en Wouter Vlaeminck (gitaar, bas, toetsen - ov) in het kader van Autumn Falls

www.anneliepiano.com
Facebook Annelie
Instagram Annelie

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 19 (rang 1) - € 17 (rang 2)

check onze kortingen