Stille Nacht - Silence, Please!

Cath Luyten, Jean Paul Van Bendegem, Jan Swerts en Linde Merckpoel
wo 22/01/2020 - 20:00 Tickets
Theater, Muziek
90' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 21 (rang 1) - € 19 (rang 2) - € 15 (rang 3)

check onze kortingen

of bestel via de 30CC ticketlijn

“Stilte is niet afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.” Tao Meng

Zoek jij stilte op of past dat niet in jouw agenda? Maak je er bewust tijd voor of vind je het in vluchtige momenten? Hoe lang duurt het voor jij ’s morgens online bent? En hoe lang voor je helemaal overprikkeld bent?

'Silence, Please!' Brengt een fascinerende inkijk in onze gewoontes. Waarom zoeken wij wel of niet stilte op? Waarom vragen we bijvoorbeeld een minuut stilte bij een verlies? Het gaat over gedrag
van ons allen, maar bovenal ook van de vier gasten op het podium, die op hun manier een intrigerende, maar totaal andere band hebben met stilte.

Tv-persoonlijkheid Cath Luyten vertelt over haar zoektocht naar stilte, over vallen en opstaan, over kleine rituelen. Wiskundige en filosoof Jean Paul Van Bendegem durft onze gewoontes in vraag te stellen. Is er wel een noodzaak? Componist-muzikant Jan Swerts speelt live en laat horen hoe de stilte op zich een krachtig instrument blijkt. Linde Merckpoel (StuBru) is de speciale gast van de avond en zorgt mee voor inspiratie.

  • Achteraf signeert Cath Luyten haar boek.

In de pers

Credits

met Cath Luyten, Jean Paul Van Bendegem, Linde Merckpoel en Jan Swerts regie en scenografie Filip Standaert productie Tamara Trust en Het Laatste Bedrijf met steun van de Belgische Tax Shelter en Gallop Tax Shelter

Bekijk en luister online