Songs without words

Anderhalvemetersessies

Duo Vanbever – Heytens
zo 30/08/2020 - 11:00 Tickets
Muziek, Klassiek
30CC/Schouwburg
(locatiewijzing owv weersvoorspelling)
50'

Ticketprijzen

€ 5 - reservatie verplicht!

LOCATIEWIJZIGING:
Door de ongunstige weersvoorspelling wordt deze voorstelling verplaatst naar 30CC/Schouwburg. Tickethouders ontvingen een persoonlijk bericht.Laat je beroeren door de klanken van dit jong en dynamisch duo bestaande uit saxofonist Jeroen Vanbever en pianist (en eveneens Leuvenaar) Lucas Heytens.

Puccini zei ooit dat het geluid van de saxofoon het dichtst aanleunt bij de menselijke stem. En net dat is wat Jeroen en Lucas met hun 'Songs Without Words' willen bewijzen.
In zijn wereldberoemde aria 'Song to the Moon' schreef Dvorak een prachtige melodie die even betekenisvol is in een instrumentale versie. Rachmaninov had geen woorden nodig om een gevoelige snaar te raken met zijn 'Vocalise' en Piazzolla’s 'Adios Nonino' was oorspronkelijk een lied. Dit programma is een ode aan het lied en aan enkele van de mooiste melodieën uit de muziekgeschiedenis.

Credits

met Jeroen Vanbever (saxofoon) en Lucas Heytens (piano)

Anderhalvemetersessies is een initiatief van stad Leuven – Leuvenement vzw samen met 30CC, Alamire Foundation, Dorpsklap/Doremy, HAL5, Het Depot, Het nieuwstedelijk, Knalselder, M Leuven, PARCUM, STUK en Zomerfilms