Slow Bookfestival - Peter Terrin

zo 19/02/2017 - 14:00
Literatuur
De Middagen

Ticketprijzen

€ 10 leesclubsessie per auteur
€ 18 voor 2 sessies

Peter Terrin is een veelgeprezen Vlaamse auteur van theater, verhalen en romans. In 2009 verscheen De bewaker, een allegorisch verhaal over hoop, dat de shortlist haalde van de Libris Literatuur Prijs en bekroond werd met de Literatuurprijs van de Europese Unie 2010. The Irish Times riep het boek uit tot een van de beste romans...

Post Mortem (2012) betekende de doorbraak voor het grote publiek. Met deze puntgave roman over de illusie van fictie sleepte Peter Terrin de AKO Literatuurprijs in de wacht.

Ook Monte Carlo (2014) werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs. Hierin verkent de auteur de wereld van roem en gevaar. Met dit boek nam hij al succesvol deel aan het Slow Book Festival.

Dit najaar verscheen Yucca. In deze ingenieus gecomponeerde roman, waarin melancholie hoogtij viert, blaast hij zijn personages Renée en Viktor nieuw leven in.

Het werk van Peter Terrin wordt vertaald in meer dan 15 talen, waaronder het Engels, Frans, Italiaans, Turks, Hebreeuws en Japans.OVER HET BOEK Yucca (uitgeverij De Bezige Bij)

Is een man nog een vader als zijn kind niet meer leeft? Dit vraagt Viktor zich af wanneer hij vrijkomt na elf jaar gevangenis. De wereld die hem ooit heeft veroordeeld voor de dood van zijn kind, herkent hij nauwelijks meer. Op zoek naar wie hij is, ontmoet hij de Gier, een oude man uit het misdaadmilieu.
Renée, een vrouw van negenentwintig, richt het woord tot haar zoontje. Toen ze vier was overleefde ze een herseninfarct, op haar negende ontdekte ze haar magische krachten. Nu, in 2035, is ze een steenrijke kunstenares. Haar werk verandert tal van mensenlevens, terwijl haar leven eenzaam is en wordt bedreigd.
In 1985 is de grootvader van Renée, een politie-inspecteur, getuige van de laatste en bloedigste terreuraanval van De Bende. Vanaf de parkeerplaats voor de supermarkt ziet hij iets wat niemand anders opvalt. Dertig jaar later krijgt hij een laatste kans om zijn gelijk te halen.

Zin voor zin, zoals Peter Terrin dat kan, spint hij de lezer in. Verleden, heden en toekomst komen samen in een intens en melancholisch verhaal over wie we zijn en wat we doen.

EXTRA

  • Vanaf 15.00 uur kan je ook doorlopend deelnemen aan de BOOK SWAP PARTY in Bar Stan
  • Je kunt dit jaar ook maximaal twee sessies volgen

LOCATIE

Barbóék


Credits

met dank aan boekhandels Boekarest, Barbóék, Oxfam Bookshop, de Bib Leuven, 30CC en alle betrokken huiskamers.

Ticketprijzen

€ 10 leesclubsessie per auteur
€ 18 voor 2 sessies