Slow Bookfestival - Oznur Karaca

Oznur Karaca – Marsepeinen Vingers (uitgeverij Polis)
zo 22/04/2018 - 16:00
Geannuleerd
Literatuur
Overdag
ticketverkoop start maandag 5 maart 2018 om 12.00 uur

Ticketprijzen

> Uitgelezen: € 8

> Slow Book sessie/ auteur: € 8
Volg je twee auteurs (= 2 slow book sessies om 14.00 uur en 16.00 uur): € 12

> Combi Uitgelezen + Slow Book sessie: € 12
> Combi Uitgelezen + 2 Slow Book sessies: € 15

incl. afsluitend drankje/hapje

of bestel via de 30CC ticketlijn

Servi groeit op in de jaren vijftig in Turkije. Ze is negen wanneer haar vader sterft. Haar moeder ontdekt dat ze plots heel kwetsbaar is met vijf vaderloze kinderen. Maar Servi is er gerust op. Ze is immers voorbestemd voor grootse dingen. Met dat verhaal groeit Servi op. Als het lot je zo gunstig gezind is, waarom zou je je dan nog zorgen maken? De werkelijkheid beslist er anders over. Servi komt terecht in Gent, en tracht ontgoochelingen en tragiek een plaats te geven. Volstaat een mensenleven om een uitweg te vinden?

Wie?

Öznur Karaca (1977) werkt als taalexpert. Ze studeerde Germaanse Talen aan de Universiteit Gent en schrijft in diverse genres: recensies, copywriting en comedy. Als stand-upcomedian creëerde ze in 2008 haar eerste onewomanshow, 'Bleek'. In wat ze schrijft, speelt haar interesse voor psychologie een rol, of het nu in haar comedy is, waarin ze schertst met gangbare vooroordelen in Vlaanderen, of in haar debuutroman, 'Marsepeinen vingers'.

In de pers

“Öznur Karaca schetst in Marsepeinen vingers de portretten van beschadigde mensen die geconfronteerd worden met de gevolgen van hun keuzes en verlangen naar een onbereikbaar verleden. Soms volstaat een mensenleven niet om een uitweg te vinden.” -Hebban 

“Marsepeinen vingers leest als een observatie van hoe oneerlijk en hoe wreed het leven kan zijn. De schrijfstijl is vlot en helder, maar dingen als de eerdergenoemde droom doen de lezer verder nadenken. Öznur Karaca heeft namelijk een heel bijzondere en eigen manier van schrijven, met rake observaties en dialogen creëert ze enerzijds afstand tussen de lezer en de personages en anderzijds toont ze de tristesse van het leven. Een verhaal dat onder de huid kruipt.

Marsepeinen vingers komt aan als een mokerslag. “ ****Boekvinder

Credits