Slow Bookfestival - Martin Michael Driessen

zo 19/02/2017 - 14:00
Laatste tickets
Literatuur
De Middagen

Ticketprijzen

€ 10 leesclubsessie per auteur
€ 18 voor 2 sessies

Martin Michael Driessen (1954) is opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Hij debuteerde in 1999 met de roman Gars. In 2012 volgde Vader van God en in 2013 Een ware held, alle door de pers bejubeld en voor literaire prijzen genomineerd. Zijn werk is vertaald in het Italiaans, Duits en Hongaars. In 2015 verscheen de omvangrijke roman Lizzie, geschreven in samenwerking met de dichteres Liesbeth Lagemaat.

OVER HET BOEK Rivieren (uitgeverij Van Oorschot)

Zoals rivieren door een landschap slingeren, zo meanderen rivieren door de levens van de hoofdpersonen van de drie beeldschone novellen die in dit boek verzameld zijn. De Main en de Rijn vormen de levens van twee vlottervrienden in de late negentiende en begin twintigste eeuw, waarin klassenverschillen en broodroof leidend zijn.

Een Bretonse beek vormt de grens van het land van twee Franse families, hugenoot en katholiek, die al eeuwen in heftige rivaliteit leven. Het is een huiveringwekkende twistgeschiedenis van grote treurigheid en schoonheid.

De hedendaags acteur die op een kanotocht in de Ardennen een catharsis zoekt voor zijn gefnuikte kunstenaarsleven en zijn niet te stuiten alcoholisme, ervaart een hellevaart zonder weerga.

Men stapt nooit twee keer in dezelfde rivier: men leest nooit tweemaal een gelijke Driessen.

EXTRA

  • Vanaf 15.00 uur kan je ook doorlopend deelnemen aan de BOOK SWAP PARTY in Bar Stan
  • Je kunt dit jaar ook maximaal twee sessies volgen

LOCATIE

Boekarest


In de pers

  • “Rivieren roept bewondering op voor het meesterschap van de auteur, die complexe, Ievensechte personages kan tekenen in een handvol scènes. Het roept grote melancholie op, omdat de lezer machteloos moet toekijken hoe de personages kansen op liefde en een beter leven laten liggen. En het doet je snel verder lezen, want je weet nooit wat de auteur zijn personages zal laten onerkomen achter de volgende bocht in de rivier. Driessen schrijft een haast tijdloos, onnadrukkelijk literair Nederlands: dit boekje leest als een herontdekte klassieker. Of als een toekomstige klassieker, want Rivieren is het beste wat ík in jaren heb gelezen” - De Standaard
  • ‘Driessen schrijft beter dan goed. Bij vlagen beeldschoon.' -NRC Handelsblad (****)
  • ‘Als er rechtvaardigheid bestaat, zou Rivieren Driessen de roem moeten brengen die hij verdient.' - Noordhollands Dagblad (*****)
  • ‘Deze bundel is oorspronkelijk en van grote klasse. Driessens beeldende vertelkracht bewerkstelligt waar spektakel.' - De Volkskrant (****)

Credits

met dank aan boekhandels Boekarest, Barboek, Oxfam Bookshop, de Bib Leuven, 30CC en alle betrokken huiskamers

Ticketprijzen

€ 10 leesclubsessie per auteur
€ 18 voor 2 sessies