Slow Bookfestival - Carly Wijs

zo 19/02/2017 - 14:00
Literatuur
De Middagen

Ticketprijzen

€ 10 leesclubsessie per auteur
€ 18 voor 2 sessies

De Nederlandse Carly Wijs is actrice en theatermaakster. In haar 25-jarige carrière schreef ze verschillende toneelstukken en bewerkte ze romans voor het toneel. Het grote publiek in Nederland weliswaar kent haar van de televisieserie Divorce (en eerder uit de klassiek geworden series Pleidooi en Oud Geld). In Vlaanderen heeft ze voorlopig een kleine schare trouwe leesfans.

Het twijfelexperiment is haar debuutroman. Genomineerd voor de Bronzen Uil 2016.

Het twijfelexperiment van Carly Wijs is het lichtvoetig vertelde maar wrange verhaal van de tienjarige Vicky, die opgaat in haar fantasie en de werkelijkheid uit het oog verliest. Haar wanhopige verlangen naar een overzichtelijke wereld en een liefdevol, alledaags gezin brengt haar op een huiveringwekkende plek die ze juist uit alle macht wilde mijden.

Het twijfelexperiment is een hoogst originele en grimmige roman over een jong meisje dat met een zelfbedacht onderzoek de weerbarstige wereld hoopt te begrijpen: alles draait om de vraag wat normaal is en wat niet.

EXTRA

  • Vanaf 15.00 uur kan je ook doorlopend deelnemen aan de BOOK SWAP PARTY.
  • Je kunt dit jaar ook maximaal twee sessies volgen

LOCATIE

  • huiskamer


In de pers

  • 'Carly Wijs heeft met Het twijfelexperiment een pittig en intellectueel uitdagend debuut geschreven.’ - Focus Knack
  • Is het realistisch dat een tienjarig meisje door de ideeën van een zeventiende-eeuwse filosoof in beweging komt? Misschien niet. Maakt Wijs dit gegeven geloofwaardig? Ja, zeker. Waarvoor hulde.’ - Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant

Credits

met dank aan boekhandels Boekarest, Barboek, Oxfam Bookshop, de Bib Leuven, 30CC en alle betrokken huiskamers

Ticketprijzen

€ 10 leesclubsessie per auteur
€ 18 voor 2 sessies