Slow Book Festival - Annelies Beck / Toekomstkoorts

zo 28/04/2019 - 16:00
Literatuur
Overdag
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

  • 1 Slow Book sessie: € 8
  • 2 Slow Book sessies: € 14 (14.00 uur+ 16.00 uur)
  • UiTPAS met kansentarief: € 1,60 (€ 3,20 voor 2 Slow Book sessies)

1898. De uit het arme Vlaanderen gevluchte Felix is in het onherbergzame westen van Brazilië een nieuw leven begonnen. Op die plek, Descalvados, runnen Belgische ondernemers een vleesfabriek en er is ambitie om van daaruit een groter gebied te veroveren. Geweld wordt hierbij niet geschuwd.
Het brengt Felix in conflict met zijn geweten. Een eeuw later is Descalvados wederom middelpunt van een megalomaan project. Daaraan mee te werken is een droom voor de talentvolle jonge architect Thiago, al wordt van hem verwacht dat hij in het belang van de vooruitgang over lijken
gaat.

Annelies Beck (1973) is journalist en presenteert het actualiteitenprogramma Terzake. Ze studeerde geschiedenis in Gent en Brazilian Studies in Londen. Annelies Beck maakte een documentaire over haar overgrootvader, die in de Eerste Wereldoorlog in Glasgow verbleef. In haar succesvolle
eerste roman, 'Over het Kanaal', schreef ze over Belgen die in de Eerste Wereldoorlog naar Glasgow vluchtten. In 2015 verscheen 'Toen de zee stil was', een filosofisch prentenboek. 'Toekomstkoorts' is haar tweede roman.

  • doorlopend van 13.00 -17.00 uur in het Stadhuis: Bookswap/Meeting Point  

Credits

een organisatie van Leuven Leest in nauwe samenwerking met 30CC, De Bib Leuven, de boekhandels Boekarest, Barbóék, De Kleine Johannes, Oxfam en Standaard Boekhandel Diestsestraat, Gevangenis Leuven Centraal, Erfgoedcel Leuven en de huiskamereigenaars.

ticketinfo volgt

Ticketprijzen

  • 1 Slow Book sessie: € 8
  • 2 Slow Book sessies: € 14 (14.00 uur+ 16.00 uur)
  • UiTPAS met kansentarief: € 1,60 (€ 3,20 voor 2 Slow Book sessies)