Seven Angels

Vlaams Radio Koor
vr 29/11/2019 - 20:00 Tickets
Muziek, Klassiek
100' - geen pauze

Ticketprijzen

€ 16

James MacMillan is een van de meest succesvolle componisten van het moment. Zijn muzikale taal knipoogt naar zijn Schotse roots, zijn katholieke geloof en zijn sociale gevoeligheid. Het is dan ook een feest om hem in eigen persoon aan het werk te zien en horen met het Vlaams Radio Koor, in een uitzonderlijk project rond geloof en religie.

In zijn indrukwekkende koorwerk 'Seven Angels' komt het verhaal van de zeven engelen van de Apocalyps helemaal tot leven. Aan het einde wacht gelukkig de verlossing, met de Bijbelse woorden: “En ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.” Om nadien tot rust te komen, brengt MacMillan zelf soelaas met zijn wondermooie 'Miserere'. Geïnspireerd op het bekende Miserere van Allegri, waarmee het concert ook opent.

Gregorio Allegri - 'Miserere'
James MacMillan - 'Seven Angels' voor koor, trompetten, percussie, harp en cello
James MacMillan - 'Miserere

In de pers

“James MacMillan is als componist zo zeker van zijn muzikale taal, dat hij die onmiddellijk weet over te brengen op zijn luisteraars.” - (**** The Guardian)

Credits

met Vlaams Radio Koor en solisten Brussels Pilharmonic dirigent James MacMillan fotografie en soundscape Stef Van Alsenoy

Bekijk en luister online