Schone mode, sterke vrouwen & The Dead Ladies Show

in het kader van internationale vrouwendag

zo 07/03/2021 - 15:00 Tickets
Literatuur
Overdag, Gratis

Ticketprijzen

gratis

Maandag 8 maart is het internationale vrouwendag, en dat viert de stad met een online event op zondag 7 maart. Het thema dit jaar is vrouwen en duurzaam ondernemen. Duurzaamheidsexpert Soraya Candido (COSH!) vertelt over de impact van de mode-industrie op vrouwenrechten.Vanaf 15.00 uur kan je inloggen om de sofagesprekken met Soraya te volgen. Nadien (rond 16.10 uur) volgt de uitzending van The Dead Ladies Show.

De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:
Deel 1: De impact van de mode-industrie op vrouwenrechten
Deel 2: Duurzame mode gemaakt met respect voor vrouwenrechten
Deel 3: Duurzame doeners

Afsluiten doen we met een terugblik van schepen Corneillie, gevolgd door een uitzending The Dead Ladies Show!

Schrijfster Gaea Schoeters en literatuurhuis Passa Porta presenteren een sprankelend ‘café chantant’ over drie opmerkelijke vrouwen die bij leven werden miskend en blijvende bewondering verdienen.

In deze speciale ‘queer edition’ duiken actrice Joke Devynck en schrijfsters Fleur Pierets en Johanna Pas vrolijk de geschiedenis in. In hun lecture-performances eren ze de Zwitserse schrijfster en fotografe Annemarie Schwarzenbach, de Franse beeldhouwster Camille Claudel en de Amerikaanse polyamoureuze dichteres en prozaschrijfster Natalie Clifford Barney.
Tussendoor brengen Naomi Beeldens (sopraan) en Lies Colman (piano) stoute Duitse cabaretmuziek van Marlène Dietrich en Claire Waldoff.