Saint Amour

Paolo Giordano, Joke van Leeuwen, Hans Depelchin, Wided Bouchrika, Nikki Dekker, Tobi Lakmaker, ...
Literatuur
50' - pauze - 50'

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 20 (rang 2)

check onze kortingen

Al bijna 30 edities wijdde Behoud de Begeerte aan haar beroemde minneavond. Maar dat de hartstocht ook minder heilige kanten heeft, dat kunnen en willen we niet ontkennen.

In 2010 werd de hoogmis van de liefde al eenmalig omgedoopt tot Chagrin d’Amour om het te hebben over al wat mensen elkaar aandoen in naam der liefde. Tijdens die vorige editie passeerden voornamelijk grote en expliciete gevoelens van jaloezie, verraad en pijn de revue. In 2023 zal Saint Amour zich veel meer afspelen in de schemerzone, balancerend op de dunne en soms onduidelijke grens tussen de liefde en haar lelijke tegendeel.

Op deze avond belichten belangwekkende schrijvers de complexe en ambigue relaties tussen mensen. Geen fifty shades of grijs gebied, wel grootse letteren in de schemerzones van de liefde.

Onze gasten zijn de Italiaanse auteur Paolo Giordano, bekend van o.a. De eenzaamheid van de priemgetallenJoke van LeeuwenHans Depelchin , Wided BouchrikaTobi Lakmaker, auteur en radiomaker Nikki Dekker en acteur en theatermaker Angelo Tijssens.

Voor de livemuziek zorgt PJDS.

In de pers

“Saint Amour verovert weer harten met literaire liefde en lust” (De Morgen, 2022)

Credits

techniek Karel Marynissen licht en scenografie Steven Reymer dramaturgie en scenario Steven Heene algemene coördinatie Leander Coorevits productie Behoud de Begeerte