SAINT AMOUR

Herman Brusselmans
wo 22/02/2017 - 20:00
Literatuur

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 18 (rang 2) - € 16 (rang 3)

Vanaf 28 januari trekt Saint Amour opnieuw door Vlaanderen en Nederland. Deze keer geen hele equipe schrijvers, wel één centrale auteur in wie vele schrijvers huizen: Herman Brusselmans. In Leuven wordt hij bijgestaan door auteur Heleen Debruyne en interviewster Chantal Pattyn.

Dat Brusselmans centrale gast is, heeft niet zozeer te maken met zijn leeftijd (60 jaar), maar vooral met zijn werk (70 boeken). Weinig schrijvers hebben zo vaak en zo veelzijdig over de liefde geschreven als Brusselmans: cynisch, teder, melancholisch, burlesk, brusselmansiaans.

Bij het weerklinken van de naam 'Herman Brusselmans' duiken niet meteen lieflijke hobo’s en frivool glockenspiel voor de geest, eerder ontspoorde drumsolo's en stevig doorrookte rock ’n roll. Vandaar dat Tim Vanhamel, frontman van Millionaire en voormalig gitarist van het legendarische Evil Superstars, tijdens deze Saint Amour de snaren op scherp stelt.

Heleen Debruyne debuteerde in het voorjaar van 2016 met De Plantrekkers. Ze werkt bij Radio Klara en schrijft voor onder andere deBuren over kunst en cultuur. Daarnaast onderzoekt ze graag vleselijkheden in Vuile Lakens, een podcast over seks en lichaam.

In de pers

  • “Als Saint Amour alle registers opentrekt, dan doet het dat met finesse … tot in de puntjes geregisseerd.” (De Standaard)
  • Saint Amour bewijst dat er op instituten niet noodzakelijk sleet hoeft te komen.” (De Morgen)
  • Herman Brusselmans: In Saint Amour jaag ik op kleenexmomenten (Knack)
  • In de liefde is het voor Herman Brusselmans 'jij en ik tegen de rest van de wereld' (evajinek)
  • Chantal Pattyn en Heleen Debruyne in gesprek met Herman Brusselmans, een uitgelezen trio voor Saint Amour (Humo)
  • Herman Brusselmans legt er de pees op tijdens Saint Amour.(De Morgen)
  • Herman Brusselmans & Tim Vanhamel, belhamels in de liefde (Bruzz)

Credits

www.begeerte.be

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 22 (rang 1) - € 18 (rang 2) - € 16 (rang 3)