Rumba Night - NIEUWE DATUM

Dizzy Manjeku, Malage De Lugendo
di 20/10/2020 - 20:00
Muziek, Film
Gastvoorstelling
4 uur
ticketverkoop start later

Ticketprijzen

€ 10 (volwassenen) - € 5 (-12 jaar)

'Independence cha-cha' is misschien wel het bekendste Rumba nummer ter wereld. Maar, Congolese Rumba is meer dan dat. Het genre dat in de jaren 40 ontstond als een kruising tussen traditionele Congolese ritmes en invloeden uit Cuba is uitgegroeid tot een stempel van de Congolese cultuur.

Tijdens ‘Rumba Night’ verdiepen we ons in de geschiedenis van het genre met een documentaire over de jongst gekroonde Rumba koning Papa Wemba. Hij stierf in 2016 op het podium tijdens een optreden in Abidjan, Ivoorkust. Zo als hij het zelf had gewild.

In de Trace TV documentaire ‘L’histoire de Papa Wemba’ vertellen generatiegenoten, gatekeepers en opvolgers zoals Koffi Olomide en Fally Ipupa over de (inter-)nationale invloed van Papa Wemba.

Na de documentaire zetten we de avond verder met muziek. Voor deze speciale gelegenheid verwelkomen we Dizzy Manjeku en Malage De Lugendo, levende legendes van de Congolese Rumba. 

> Dizzy Manjeku maakte de groei van muzikale stroming mee op de eerste rij als gitarist van Papa Wemba himself, OK Jazz aan de zijde van Franco, Mutuashi koningin Tshala Muana en vele andere. De laatste jaren is hij de trouwe gitarist van Baloji, de peter van de 25ste editie van Afrika filmfestival. 

> Malage De Lugendo is een van de bekendste stemmen van Congo. Hij leende de zijn vocalises jaren lang aan TPOK OK Jazz en deelde decennialang het podium met Tabu Ley. Samen komen ze met hun band Odemba OK All star de Minnepoort zegenen met hun expertise, ritmes en melodieën uit het Congolees repertoire.