Roberto Zucco

Collectief NOK
vr 27/09/2019 - 20:00 Tickets
za 28/09/2019 - 20:00 Tickets
Theater
105' (zonder pauze)

Ticketprijzen

€ 14 - check onze   kortingen

'Roberto Zucco' schetst de op- en ondergang van een antiheld. In vijftien taferelen – soms pijnlijk, vaak hilarisch – weet de jonge Zucco, ondanks zijn gruweldaden, altijd sympathie op te wekken bij omstaanders én slachtoffers. Wie struikelt over goed of kwaad, als er eindelijk iets beweegt?

NOK is een groep van zeven jonge spelers-makers, die in 2019 samen afstudeerden aan LUCA Drama. 'Roberto Zucco' is hun eerste collectieve wapenfeit. Ze zoeken naar een frisse enscenering van modern repertoire en naar humor en schoonheid in een donker verhaal.

 • Deze voorstelling werd gemaakt in het kader van Eigen Kweek, ons platform voor talentontwikkeling in Vlaams-Brabant
 • In kader van “In de maak, presentatieplatform voor nieuwe makers in de podiumkunsten.”
  Een nieuwe generatie makers verkent het landschap van de podiumkunsten. Op zoek naar een eigentijds presentatieplatform brengen ze in september samen een eerste try-outfestival: In de maak.
  Een week lang gaan Zoë Demoustier, Jana De Kockere, Oihana Azpillaga, Barbara T’Jonck, Tuur Van den steen, Julie Van Kerckhoven, Solange Luijkx, Runa Robbroeckx en Eline Dewaele in quarantaine om te debatteren, te creëren en te fantaseren over de noden van makers in de podiumkunsten vandaag. Op het einde van de week openen ze de deuren en maken ze hun ideeën publiek in de vorm van voorstellingen, workshops, debatten en toonmomenten.
  In de maak is een presentatieplatform voor nieuwe makers in de podiumkunsten. Een aanvulling op en een alternatief voor wat er vandaag bestaat in de vorm van een collectieve werking. 
  Volg dit platform op Facebook

 • programmablaadje


Ook deze productie werd gerealiseerd met projectsubsidies.
Deel je onze bezorgdheid over de drastische besparingen? Teken dan de petitie ‘Investeer meer in kunst, niet minder’.

Credits

tekst Bernard-Marie Koltès van en met Anaïs Jansen, Anke Somers, Egon Schoelynck, Ellis Meeusen, Kyra Verreydt, Runa Robbroeckx en Tom Voet coaching Johan Knuts dramaturgie Stefanie Lambrechts decor Wing Nuts Decor kostuum Jessica Krepinsky licht en geluid Johannes Ringoot dank ARSENAAL/LAZARUS