Realtime

Dries Gijsels
wo 26/01/2022 - 20:00
Theater
80'

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

And time is just memory mixed with desire - Tom Waits

In Realtime volgen we een theatermaker die een voorstelling probeert te maken over tijd. Maar het verleden ligt onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder en ouder wordt, komt de première steeds dichterbij.

Hoe lang duurt nu, en waar gaat het heen als het voorbij is? Beleven we nog wel eens echt lege tijd? Of worden we daarvoor te zeer afgeleid door permanente prikkels? Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist méér tijd dan ooit moeten hebben?

Dries Gijsels en zijn crew scheppen een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen ze een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten.

Realtime is een lichtvoetige, slimme en poëtische voorstelling over tijd en liefde, over prestatiedruk en onthaasting. Een ontdekkingsreis naar een eiland op de golven van de tijd.

  • Nederlands  gesproken, met Engelse en Franse boventitels
  • selectie Theaterfestival 2020

In de pers

“Realtime legt bijzonder geestig de mechanismen van het theaterbedrijf bloot en is daarnaast ook een gevoelige exploratie van een artiest met angst om te creëren en een niet verwerkte relatie. Het is heerlijk metatoneel dat je hoofd doet knetteren.” (Filip Tielens – De Standaard ****)

Credits

concept en regie Dries Gijsels van en met Cédric Coomans, Eline Kuppens, Femke Stallaert en Greg Timmermans dramaturgie Bart Capelle kostuums Anne-Cathérine Kunz assistentie regie Marie Pien decor Bert Van Dijck techniek Bert Van Dijck, Hanne Dick en Milan De Wael coproductie Kultuurfaktorij Monty, c-takt residenties K.A.K., Arsenaal/Lazarus, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, De Nwe Tijd met dank aan Juul Dekker, Suzanne Grotenhuis, Jonas Devuyst, Wim Gijsels, Matthias Hellemans en Tim Kluppels met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie foto Wannes Cré

Bekijk en luister online