promise me

LaGeste (kabinet k & Les ballets C de la B) en hetpaleis
vr 31/03/2023 - 20:00
Concert, Dans
65'
ook geschikt voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 12 (rang 2)

check onze kortingen

Promise me is tomeloos fysieke en driftige voorstelling in het teken van moed, lef maar ook vitaliteit en verzet. Een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen - in een tijd waarin de meeste mensen zich het liefst tegen alles willen verzekeren. Promise me gaat over het loslaten van zekerheden en het aangaan van risico’s. Over stoppen met onverschillig zijn en het omarmen van de explosieve krachten die het leven in zich draagt. Een voorstelling over de hunkering naar grootse dingen. Maar ook over littekens die ze achterlaten op onze huid.

Kabinet k zoekt niet naar verklaringen, maar buigt zich over de attitude en de dynamiek die met ‘roekeloosheid’ wordt geassocieerd. Zoals de drang om dingen te ontdekken, het flirten met gevaar, het overwinnen van koudwatervrees. Promise me stelt onze schrikbeelden in vraag; peilt naar wat we überhaupt te verliezen hebben. Hoe gehavend we ook uit de strijd komen, het loont de moeite om iets te doen wat je nooit eerder deed en durfde te doen. Het is moed, nieuwsgierigheid, onbesuisdheid. Het is als het motto van Pipi Langkous “ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”

Na eerdere samenwerkingen voor rauw en horses, neemt Thomas Devos opnieuw de livemuziek voor zijn rekening. Hij daagt de zeven dansers - vijf kinderen en twee volwassenen - uit om hun angst te overwinnen, uit pure levensdrift.

In de pers

  • “Promise me is een lekker brutale ode aan het eigenwijze kind.” (De Standaard)
  • “Kabinet k zet de jonge ziel in om, samen met en evenwaardig aan oudere zielen, een statement van formaat te maken: koester de onverschrokkenheid bij het samen achterna jagen van geluk.” (Knack Focus)

Credits

www.kabinetk.be

choreografie Joke Laureyns, Kwint Manshoven compositie & live muziek Thomas Devos met Ido Batash, Ilena Deboeverie, Téa Mahaux, Zélie Mahaux, Kwint Manshoven, Juliette Spildooren, Lili Van Den Bruel scenografie Dirk De Hooghe, Kwint Manshoven dramaturgie Mieke Versyp, Koen Haagdorens kostuums Valerie Le Roy licht Dirk De Hooghe / Sander Salden geluid Lorin Duquesne productie kabinet k & hetpaleis met dank aan les ballets C de la B met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent, Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid via Casa Kafka foto Kurt Van der Elst


Kijk ook eens bij:

What Remains

Zoë Demoustier / Ultima Vez
wo 03/05/2023 - 20:30
do 04/05/2023 - 20:30