Precarious pavilions: SPEED TRIP 3 - RENDER.B.ENDER

Gids: Paradigm Weekly Collective
za 25/05/2019 - 12:00 Tickets
360'
ticketinfo volgt

Ticketprijzen

  • gratis, mits inschrijving
  • inschrijven tot 17 mei 
  • 3 groepen van 25 personen

Check samen met kunstenaar Pieterjan Ginckels de render en haar gebouwde realiteit. Hoe en waar stoppen de droombeelden die ontwikkelaars wereldwijd promoten? Wat schuilt er achter de façades, wat maakt ze Leuvens? Hoe leef je erin?

Om dit nieuwe landschap te begrijpen, voorziet Pieterjan Ginckels nieuwe tools voor nieuwe tijden. Eén instrument is SPEED TRIP, een performance die hij reeds uitrolde van Los Angeles tot Beijing. Als SPEED TRIPPER omarm je de oppervlakkigheid die je onderzoekt, neem je eerder selfies dan stalen. Veldonderzoek wordt safari. Word jij ook een vleesgeworden figurant pal in de gerealiseerde render? 

Tijdens de tentoonstelling organiseert Pieterjan Ginckels drie SPEED TRIPS samen met de lokale skate gemeenschap, de Zwitserse architecten Svizzera Intl. en het studentencollectief Paradigm Weekly. Het basiskamp voor deze activiteiten is de 'NO PEAKS sculptuur' op het Barbarahof, een in het zwart geschilderde vrachtwagenoplegger beklad met de woorden ‘NO PEAKS’. De oplegger lijkt een monoliet, een statige sculptuur die de door projectontwikkelaars geplande dagdagelijkse choreografie van de gebruikers verstoort, maar opent zich als veldstation, opname-, uitzendstudio en discussieruimte.

Tijdens elke SPEED TRIP verzamelen de deelnemers in de NO PEAKS-sculptuur voor een korte introductie door de kunstenaar. Pieterjan Ginckels stelt experten aan die je op een unieke NO PEAKS-safari door de stad gidsen. We ronden de SPEED TRIP terug af aan de sculptuur, waar we de naschok van onze ervaringen vertalen in nieuwe markeringen op het stoffige oppervlak van de sculptuur.

SPEED TRIP 3: RENDER.B.ENDER

Filter: de precariteit van de gerealiseerde render
Gids: Paradigm Weekly Collective 

“Enter the Render! We worden op schermen en banners overspoeld met computerbeelden van onze interieurs, appartementen en wijken, en ze stralen zo fel dat hun gerealiseerde versies steeds ontgoochelen. We blinken zo uit in het consumeren van de gerenderde realiteit, dat de plekken waarin we leven slechts overblijfselen lijken van een mindere realiteit. Wanneer we op de limieten botsen van deze zinsbegoocheling, oog in oog met baksteen en beton, stellen we de vraag: is de gerealiseerde render reëler dan haar niet-gerealiseerde tegenhanger? Hebben wij gerenderd, of worden wij gerenderd?” — Paradigm Weekly Collective nodigt je uit om de render te betreden.

Credits

creatie Pieterjan Ginckels curator Michiel Vandevelde assistentie Jara Vlaeminckx  productie Disagree. vzw coproductie 30CC ondersteuning Stad en Architectuur, Cas-co (Leuven) met ondersteuning van De Vlaamse Overheid  

www.precariouspavilions.be