Poltrock

The Sound of Piano

zo 06/10/2019 - 14:45
Muziek, Festival
Overdag
45'
Tickets via The Sound of Piano

Ticketprijzen


David Poltrock is gastcurator op deze bijzondere dag. Hij selecteerde de Nederlander Pieter de Graaf en de Iraans-Zweedse Shidi Shahabi. Hij speelt ook meermaals op onze The Sound of Piano.

Geïnspireerd door twee piano’s en omringd door een indrukwekkende collectie synthezisers in zijn Brusselse studio, schaafde Poltrock vijf jaar lang aan zijn eigen muziek.

David Poltrock is al vele jaren live– en sessiemuzikant bij o.a. De Mens, Hooverphonic en Triggerfinger. Hij zat ook achter de knoppen als producer van platen van Arid, K’s Choice en Tom Helsen.

Zo bouwde hij geduldig aan een repertoire onder de noemer 'Poltrock' en bracht hij de trilogie Mutes, Moods en Machines uit.  De eerste, meest ingetogen album Mutes verscheen op International Piano Day, tevens de 88ste dag van het jaar. Evenveel dagen waren er tussen album twee en drie.

Poltrock dompelt ons onder in een portie verstilde pracht: instrumentale pianomuziek die doet denken aan het werk van A Winged Victory For The Sullen en Nils Frahm, afgewisseld met donkere filmische soundscapes à la Tim Hecker of Jóhann Jóhannsson en afgewerkt met een flinke scheut kraut die zowel uit het laboratorium van Can als van Soulwax kan komen.

Telkens staat de liefde voor de piano centraal. 

Bekijk het dagschema en de praktische info.

Tickets via The Sound of Piano

Ticketprijzen