Pied de Poule

Studio ORKA
za 13/11/2021 - 15:00
za 13/11/2021 - 19:00
zo 14/11/2021 - 11:00
Theater
Overdag, Jongeren (12+)
90'
12-100 jaar

Ticketprijzen

€ 16 - check onze kortingen

Een kleermakerszaak. Hier worden alle plooien gladgestreken, gaten toegedekt en als je met een knoop in je maag zit, lost de kleermaker het op. Buiten raast de stad en draait de wereld door. Af en toe klopt er iemand aan. Voor een retouche of ‘iets op maat, als dat gaat’?

In een wereld vol gladgestreken en rimpelloze schoonheid toont Studio ORKA hoe voor sommige mensen geen enkel pak wil passen. Omdat ze worstelen met hun lijf en wie ze willen zijn. Een verhaal over hoe een schijnbaar perfecte buitenkant schuurt met een ongelukkige binnenkant.

In de pers

“De dialogen zijn doorspekt van fijne humor en wereldwijsheid, de metafoor van het binnen/het innerlijk en het buiten/de kleding wordt doorgetrokken in vele visuele en tekstuele knipogen. Groots drama bevat Pied de Poule niet, maar de mildheid van deze voorstelling werkt helend.” ( **** De Morgen)

“Het is die magische, troostvolle ruimte tussen wonde en wonder die Studio ORKA zo ontroerend goed beheerst. Met Pied de Poule bewijzen het gezelschap en zijn acteurs andermaal hoe feilloos ze tussen schalkse humor en diepmenselijk drama kunnen ba­lanceren.” ( **** De Standaard)

“Thema’s als anorexia zijn niet de meest evidente in een jeugdtheatervoorstelling, maar Studio ORKA slaagt er met glans in om ook dát bespreekbaar te maken. Hoedje af.” (**** Het Nieuwsblad)

Credits

www.studio-orka.be

regie Randi De Vlieghe, Peter Monsaert met/van Titus De Voogdt, Steven Beersmans, Ephraim Cielen, Greet Jacobs, Naomi van der Horst, Martine Decroos, Philippe Van de Velde artistiek advies Dominique Van Malder decor Philippe Van de Velde, Koen Demeyere i.s.m. Jonas Lambrigts, Geeraard Respeel, Pepijn Devriendt (stage).kostuum Valerie Le Roy, Elise Goedgezelschap stage techniek Pepijn Devriendt dramaturgie Mieke Versyp video Fabien Delathouwer productie Maaike Scheltjens, Elke Vanlerberghe foto Phile Deprez met dank aan Feline Den Haese, Garage Vanderlinden, Ine Vanheule, Kaat Vandriessche, Labhise Allara Mandango Ciratu, Leo Verlinden, Margot Kint, Sam Verhetsel, Tijl Demeyere, Tim Oelbrandt, ONBETAALBAAR.coproductie De Grote Post (Oostende), Theater op de Markt.met de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent.
Deze voorstelling werd gerealiseerd met steun verkregen via Tax Shelter