Piano Day #19

Otto A. Totland (NO), Lisa Morgenstern (DE/PL) en Stefano Battaglia (IT)
vr 29/03/2019 - 20:00
Muziek, Klassiek
Stefano Battaglia: 45' - pauze - Otto A. Totland: 50' - pauze - Lisa Morgenstern: 60'

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen

In het kader van 'Piano Day', een jaarlijks initiatief in het leven geroepen door Nils Frahm, krijg je drie pianisten op de scheidingslijn tussen klassiek en moderne composities.

  • De Italiaanse pianist Stefano Battaglia maakte naam in de klassieke muziek, met een repertoire van barok tot modern, voor hij de overstap maakte naar jazz. Ondertussen is hij al jaren een vaste waarde op het prestigieuze ECM-label, de thuishaven van o.a. Keith Jarrett, Vijay Iyer en Shai Maestro.
    Als geen ander ademt hij die typische ECM-klank uit, met zijn organische vermenging van lyrische jazz en kamermuziek. Hij is vooral bekend van zijn werk met zijn gelijknamig trio, maar voor deze gelegenheid op PIANO DAY, treedt hij solo op. Zijn spel en composities zijn zo rijk van kleur en sfeer dat je volledig in de muziek gezogen wordt, de wereld om je heen automatisch op pauze gaat, dixit Dick Hovenga van Written In Music. Eind 2017 bracht hij de wondermooie dubbel-solo CD 'Pelagos' uit op ECM. Migratie is een zeer belangrijk thema in de composities op dit album. Als Italiaan heeft hij de vluchtelingenproblematiek van dichtbij meegemaakt.
  • De Noor Otto A. Totland weet je als geen ander helemaal in te pakken en een bijzonder, nachtelijke sfeer te scheppen met zijn ijle pianoklanken. Zijn muziek is een soort van akoestische vorm van ambient. Het woord contemplatief is hier op zijn plaats.
  • Pianiste Lisa Morgenstern is een streling voor oor en oog. Componeren is voor haar een zuivering van haar ziel. Momenteel is het uitkijken naar haar nieuwe album 'Chameleon', in samenwerking met de Argentijnse producer en cellist Sebastian Plano. Lisa combineert stem en piano, dramatiek en ambitie, intimiteit en spanning.

In de pers

De Italiaanse pianist/componist Stefano Battaglia is een muzikale wereld op zich zelf. Zijn nieuwe album Pelagos, een dubbel-solo-pianoalbum, is een mirakel van een album. Een nieuwe groots hoogtepunt in zijn rijke muzikale leven. ***** WritteninMusic 

Credits

www.pianoday.org

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen