PANTSERKRUISER POTEMKIN

Theatercollectief Raf
do 29/09/2016 - 20:00 Tickets
vr 30/09/2016 - 20:00 Tickets
Theater
70'

Ticketprijzen

€ 13

Met Pantserkruiser Potemkin gaat theatercollectief Raf op zoek naar de opkomst en ondergang van revolutie. Op een Monty-Pythoneske, fantasierijke, filmische en surrealistische manier proberen ze de – voor hen – magische wereld van de Sovjet-Unie te doorgronden.

Wat in eerste instantie lijkt op een komische, luchtige kijk op het verleden wordt langzamerhand de wrange kille hedendaagse werkelijkheid. Geen geschiedenisles over het rode gevaar, maar een absurde tocht van personages die zich een weg proberen te banen door een van de grootste sociale omwentelingen in Rusland sinds de uitvinding van het aardappelschilmesje.

Theatercollectief Raf is Eigen Kweek, dus de première van hun voorstelling vindt dan ook plaats in Leuven!
In Eigen Kweek zetten we talent van eigen bodem in de kijker. Deze lokale professionele makers vertellen na de voorstelling over hun inspiratie en leven. Wat betekent het om als cultuurmaker in Leuven te wonen of op te groeien? In welke mate heeft dit invloed op wat zij maken? Of net niet?


Credits

tekst Reynout Dekimpe met Evelien Van de Maele, Femke Stallaert, Andy Van Kerschaver en Reynout Dekimpe in het kader van Eigen Kweek, een platform voor talentontwikkeling door de samenwerking van CC ’t Gasthuis Aarschot, GC De Wildeman Herent, CC Diest, CC Strombeek, CC Westrand Dilbeek en CC ‘t Vondel, de provincie Vlaams-Brabant en 30CC uitvoerend producent Monty

www.facebook.com/collectiefRAF