Ou beau chastel

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
za 04/05/2024 - 20:30

Ticketprijzen

€ 22 - check onze kortingen

Ou beau chastel is een van de twaalf unica uit het Leuven Chansonnier: tot nu toe werden deze liederen in geen enkele andere bron teruggevonden. Het uitvoeren van deze “nieuwe” en onbekende werken vergt daarom heel wat onderzoekswerk en kennis over de uitvoeringspraktijk van muziek in de late middeleeuwen, waarin evenwel ook ruimte voor interpretatie wordt gelaten.

In dit programma wordt er gekozen voor twee polen met contrasterende instrumentale kleuren: de alta cappella (twee schalmeien en een trombone) en de bassa cappella (twee luiten en een vihuela de arco). Deze twee kleine groepen kunnen onafhankelijk van elkaar functioneren en de zangers begeleiden of ze kunnen ook samenwerken, hetzij om hun muzikale discours te bevestigen en te versterken, of er net tegen in te gaan. Dit vierde en laatste luik van de marathonreeks is de afsluiter van een uitzonderlijk project waarin wetenschap en valorisatie onder de vleugels van de Leuvense Alamire Foundation elkaar sinds 2017 meer dan hebben gevonden.

muziek van het kruim van de Franco-Vlaamse polyfonisten

  • met inleiding om 19.30 uur

--------------------------------------

Passie van de Stemmen 2024

Leuven en polyfonie zijn sinds jaar en dag met elkaar verweven. Samen met de Alamire Foundation zetten we deze traditie en de hedendaagse kennis en uitvoeringspraktijk in de schijnwerpers tijdens het festival Passie van de Stemmen.

De editie 2024 focust volledig op het Leuven Chansonnier, het Vlaams topstuk uit de late 15de eeuw dat een schat aan polyfone muziek uit de Lage Landen herbergt. Samen met vedelspeelster Anna Danilevskaia brengt het jonge topensemble Sollazzo alle vijftig chansons uit het Chansonnier tijdens een uitzonderlijke marathon-editie. Ontdek dit muzikaal juweeltje noot per noot in vier concerten. Een once-in-a-lifetime ervaring!

Credits

www.sollazzoensemble.net
www.alamire.tv

artistieke leiding Anna Danilevskaia met Andrew Hallock, Lior Leibovici en Jonatan Alvarado (zang) alta cappella  Adrien Reboisson, Patrick Denecker en Rémi Lécorché bassa cappella Christoph Sommer, Jan van Outryve en Anna Danilevskaia


Kijk ook eens bij:

Ma bouche rit et ma pensee pleure

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
za 27/04/2024 - 20:30

Aime qui vouldra

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
di 30/04/2024 - 20:30

Le corps s’en va et le cuer demeure

Anna Danilevskaia en Sollazzo Ensemble
do 02/05/2024 - 20:30