Ottla

Bert Dockx - support: Lucia Cadotsch
za 02/02/2019 - 20:00
Muziek, Jazz & Morna

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen

De frontman van Flying Horseman en Dans Dans krijgt carte blanche en keert terug naar zijn jazzroots. De zanger-gitarist die nog nooit een slechte recensie kreeg, bouwde de voorbije 15 jaar aan een oeuvre dat zowel in een alternatieve rockomgeving als in jazzkringen bewonderd wordt.

Met zijn nieuw project belijdt Dockx opnieuw zijn liefde voor de jazz. De band heeft een eerder ongewone bezetting: gitaar, sax, contrabas en twee drummers waarvan er één dubbelt op diverse synths en elektronica. Samen gaan ze op verkenning binnen een gevarieerd oeuvre: composities van groot-meesters als Thelonious Monk, Sun Ra, Duke Ellington … worden aangevuld met eigen werk.


Support: LUCIA CADOTSCH 'Speak Low'

De Zwitserse Lucia Cadotsch benadert The Great American Songbook zonder oogkleppen. Met twee partners in crime uit de impro scene geeft ze bekende songs een bezwerend randje. Als Echo Prize Winning Jazz zangeres maakte ze in januari 2018 haar US debuut op het befaamde NYC Winter Jazzfest en dat concert sloeg meteen in als een bom. De hoogste tijd om haar in België uit te nodigen.

Cadotsch zingt met een klassieke helderheid en een appetijt voor bekende nummers als Moon River, Don’t Explain en Strange Fruit.

Daar voegt ze twee freejazzers op sax en contrabas aan toe. Traditie, remix en  avontuurlijke jazz in een hecht verbond. Downbeat en The Guardian zijn mee, nu jij nog.

Programmablaadje


In de pers

  • a classical clarity, a folk singer’s simplicity, and an appetite for performing very famous songs in the company of two edgy free-jazz instrumentalists (...) It’s all eerily beautiful. - ***** The Guardian

Credits

Bert Dockx: met Nicolas Rombouts (bas), Yannick Dupont (drums, elektronica), Louis Evrard (drums, percussie), Frans Van Isacker (altsax) en Thomas Jillings (rieten) in het kader van JazzLabSeries

Lucia Cadotsch (zang) met Otis Sandsjö (Tenorsaxophone) Petter Eldh (contrabas)

www.luciacadotsch.com

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen