OssessO - Italiaanse madrigalen

Ratas del Viejo Mundo
za 01/12/2018 - 20:00
Muziek, Klassiek
80' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen

Vorig seizoen verblufte dit ensemble rond luitist Floris De Rycker alles en iedereen met een even sfeervol als schitterend debuutconcert. Van de liefde bezeten, dat zou het motto kunnen zijn van dit nieuwe programma met profane muziek uit het Italië van de 15de en 16de eeuw.

Centraal staan madrigalen die, ondanks de verstreken eeuwen, nog steeds verbluffend klinken: extreme, obsessieve emoties vervat in een perfect uitgekiend contrapuntisch weefsel. Gebracht met veel gretigheid, kleur, subtiliteit en persoonlijkheid.

Met werk van Adriaan Willaert, Orlandus Lassus, Philippus de Monte en anderen.

> cd-voorstelling

In de pers

  • Dit is een prachtige opname, van het mooiste wat ik in dit repertoire al hoorde.Het ensemble Ratas del viejo Mundo heeft een heel eigen klank, ook al zijn de voorbeelden van L' Arpeggiata, Graindelavoix, La Roza enflorese misschien ooit enigszins inspirerend geweest. (***** Sylvia Broeckaert - Klara)

Credits

met Michaela Riener (sopraan), Soetkin Baptist (alt), Indré Jurgeleviciuté (zang en kanklés), Tomàs Maxé (bas), Elisabeth Seitz (psalterion) en Floris De Rycker (luit, aartsluit en cister)

Ticketprijzen

€ 16

check onze kortingen