Op de middag met Louis Theroux

Geen taboe voor Theroux. Zijn persoonlijke memoires.

Louis Theroux
vr 15/11/2019 - 13:30 Tickets
Literatuur
60'

Ticketprijzen

€ 10 - € 2 met UiTPAS met kansentarief

Louis Theroux begon zijn carrière bij Michael Moore’s TV Nation. Naast zijn series over extreme subculturen in de VS en specials over Britse beroemdheden maakte hij de film My Scientology Movie. Theroux won voor zijn werk onder andere twee Bafta Awards en de RTS Award. Eerder verscheen van hem het boek ‘Reizen door subculturen van Amerika’.

Het is de derde keer dat Theroux Leuven bezoekt. Hij was centrale gast op 'DOCVILLE 2012' en nadien nogmaals in 2016, toen hij in Leuven de Belgische première van zijn bioscoopdocu 'My Scientology Movie' kwam presenteren.

Louis Theroux stelt zijn nieuwste boek voor 'Geen taboe voor Theroux. Zijn persoonlijke memoires' (Ambo Anthos). Dit boek is vintage Theroux: vol droge observaties, bijzondere ontmoetingen en zelfspot, maar tegelijkertijd is Theroux begripvol en eerlijk

Louis Theroux neemt de lezer op aanstekelijke wijze mee op reis door zijn onverwacht succesvolle carrière, van BBC tot zijn prijswinnende documentaires. Hij beschrijft zijn vele ontmoetingen met de meest extreme subculturen, van racistische milities in de VS, professionele worstelaars, en de gevaarlijke gangs in Johannesburg tot zeer zware drinkers in Londen. Een must read voor alle Theroux fans!

 • Boekvoorstelling in het Engels, Louis Theroux gaat in gesprek met Ann De Bie (VRT). 
  Introductie door Johan Van Schaeren, Cinema ZED.
  Na afloop is er een (korte) signeersessie.
 • Door een rechtenkwestie wordt de geplande filmvoorstelling 'Selling Sex' geannuleerd. Tickethouders worden via Cinema Zed op de hoogte gebracht en terugbetaald.

  Credits

  in samenwerking met DOCVILLE, Uitgeverij Ambo Anthos, Leuven Leest en CANVAS

  Bekijk en luister online