Oorlog

Theater Artemis
zo 17/11/2019 - 16:00
Theater, Familie
van 6 tot 106 jaar

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen

De spelers zijn losgebarsten. Het is oorlog! Veldslag na veldslag slaan ze zich er doorheen. Waarom duurt de oorlog zo lang? Het drijft dit onwillige drietal tot grote waanzin. 'Oorlog' is burleske slapstick, waarin de absurditeit overheerst, die alle gevoelens van angst en verdriet wegvaagt. Een show die knalt en barst! 

Oorlog houdt ons bezig. Onze kinderen hebben er allerlei ideeën over, maar hoe we ook proberen hun vragen te beantwoorden, we kunnen er eigenlijk niet echt bij. Nog moeilijker wordt het als je dat met een voorstelling wilt doen. Het vormde de aanleiding voor regisseur Jetse Batelaan om een ongrijpbaar fenomeen bij de hoorns te vatten. 'Oorlog' werd zo misschien wel de meest spannende voorstelling die Theater Artemis ooit maakte. Inmiddels stoeiden en lachten, door heel Europa, vele kinderen opgewonden mee met deze ogenschijnlijke chaos op het toneel. Nu is deze dappere voorstelling voor even terug in Nederland en België. 'Oorlog' kwam uit in 2017 en werd instant omarmd door pers én publiek. De voorstelling oogst succes op Europa’s meest prestigieuze festivals.

Je zal iets te zien krijgen met een ballon die leegloopt, een neus die bloedt, helikoptertjes die uit een boom vallen, een douche die huilt, een publiek dat schiet en drie soldaten op rolschaatsen die achterstevoren praten. 

Achtergrondinformatie 

Theater Artemis is een jeugdtheatergezelschap uit Den Bosch en maakt interactief en anarchistisch theater. Theater dat zich, in samenspel met het publiek, niet aan zijn eigen wetten houdt.

Artistiek leider Jetse Batelaan werkt bij Theater Artemis aan een indrukwekkend oeuvre en won afgelopen jaren diverse prijzen voor zijn voorstellingen. In januari 2019 won hij als eerste Nederlander de 'Zilveren Leeuw voor Theater' op de Biënnale van Venetië voor zijn sterk persoonlijke en vernieuwende benadering van theater.

Extraatjes!

Op deze Kunstendag voor Kinderen bieden we twee extraatjes aan!

Een autootje rijdt van een helling en duwt tegen een bal. De bal stoot een flesje water om, dat leegloopt in een bakje ... Al bouwend, spelend en onderzoekend ontstaat de gekste kettingreactie ooit.

13.30 - 15.30 uur I voor duo (groot)ouder-kind | € 5 (per persoon)
Schouwburg/foyer

De Schouwburg is niet alleen een prachtig gebouw, maar heeft ook haar geheimen. Wist je dat hier ooit kinderen woonden? Verneem er alles over tijdens een exclusief parcours achter de schermen.

18.00 uur I vanaf 9 jaar I € 5
Schouwburg/foyer

In de pers

“Oorlog is een ijzersterke komedie. Toneelspel, kinderspel en de actualiteit lopen dwars door elkaar heen in een ogenschijnlijke chaos die aan slapstick raakt.” - (**** Trouw)

Credits

regie Jetse Batelaan spel Martin Hofstra, Tjebbe Roelofs en Willemijn Zevenhuijzen kostuum Liesbet Swings decor- en lichtontwerp Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek 

www.artemis.nl

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 10 - check onze kortingen