Nur Mendelssohn

Trio Zadig en Vlaams Radio Koor
wo 10/01/2018 - 20:00
Muziek, Klassiek
70' - zonder pauze

Ticketprijzen

€ 20

Wijziging! cellist Pieter Wispelwey moet helaas afzeggen voor het concert omdat hij op 10 januari nog op tournee is in Japan. Jammer, maar het Vlaams Radio Koor tekent wél present en het programma van het concert blijft ongewijzigd.

Wie het concert van Trio Zadig bijwoonde op de voorbije Zomer van Sint Pieter, kan alleen maar beamen dat dit trio een meer dan volwaardige vervanger is voor Pieter Wispelwey. Virtuositeit, elegantie en een onweerstaanbaar enthousiasme typeert de speelstijl van het trio, bestaande uit Boris Borgolotto (viool ), Marc Girard Garcia (cello) en Ian Barber (piano) . Het trio is artiest in residentie in de Muziekkapel Koningin Elisabeth bij het Artemis Quartet en wint de ene belangrijke onderscheiding na de andere (zoals de Eerste Prijs van de Wedstrijd van de Fnapec). We zijn heel blij om hen te mogen verwelkomen, want Leuven zal binnenkort te klein zijn voor Trio Zadig. Een buitenkans dus.

Kan je het nieuwe jaar hemelser starten dan met dit Mendelssohnprogramma? De herontdekker van Bach verdient zelf een plekje in de eeuwigheid.

Mendelssohn was een van de meest actieve componisten van koormuziek uit zijn tijd en zijn liturgische muziek blijft tot op vandaag aanspreken. .

Trio Zadig neemt de instrumentale delen voor zijn rekening: de Sonata voor cello en piano nr. 2 en het Piano Trio nr. 2.

Die Deutsche Liturgie
Piano Trio nr. 2 in c, opus 66
Drei Psalmen, opus 78
Sonata voor cello en piano nr. 2 in D, opus 58
Psalm 100 Jauchzet dem Herrn, alle Welt

PROGRAMMA

Credits

dirigent Hervé Niquet met Trio Zadig (cello, viool, piano)

www.vlaamsradiokoor.be

Ticketprijzen

€ 20