(NOT) MY PARADISE

Sachli Gholamalizad
wo 09/11/2016 - 20:00
Laatste tickets
Theater
100'

Ticketprijzen

€ 13

Sachli Gholamalizad vertelt het verhaal van haar grootmoeder en grootvader, eigenaar van een mondaine nachtclub waar diva’s en alcohol floreren. Oude nonkels dissen graag grootvaders heldenverhalen op, maar uit de kieren van het verleden komt ook zijn donkere kant naar boven – en de verschillen tussen man en vrouw, tussen Oost en West, tussen vrijheid en grenzen. De erfenis, een lapje grond aan de Kaspische Zee, verbindt en verdeelt de familie al decennialang.

Met A reason to talk, rond het migratieverhaal van haar moeder, gooide de Belgisch-Iraanse Gholamalizad hoge ogen. Voor (Not) my paradise baseerde ze zich op gesprekken met haar grootmoeder en andere familieleden, en met bezoekers van grootvaders nachtclub.

Misschien hebben we allemaal een andere achtergrond, afkomst en visie? Hoe kunnen we van elkaar leren? Samen met Urban Woorden gaan we in TOP op zoek naar andere stemmen en perspectieven, in een tijd waarin onzekerheid meer aanwezig is dan ooit. We nodigen nieuwe theatermakers uit, vaak met een migratieachtergrond, en doorbreken zo de canon binnen het theater en onze maatschappij. Deze makers brengen nieuwe verhalen en perspectieven naar voren.

  • met nagesprek De Stand der Dingen

Met Mesut Arslan (theatermaker), Sachli zelf en Tunde Adefioye (stadsdramaturg KVS). Hilde Devoghel modereert het gesprek

thema's:

  • Hoe (grote) huizen, de sector, onze maatschappij omgaan met diverse makers en diversiteit.

Concentreren we ons het best op 'verschil'?
Levert verschillend zijn de beste samenwerkingen op?
Concentreren we ons best op wat ons bindt en werken we van daaruit?
Wat met culturele / religieuze verschillen?
Wat met een verschillende kijk op kunst/theater/canon?

Of hoe kunnen we die twee blikken met elkaar verzoenen?

  • Over theaterhuizen: er zijn weinig of geen nieuwkomers op de podia. Wat kunnen we doen? Wat is nodig?

In de pers

  • Een prachtige, indringende familiekroniek (****De Standaard)
  • In het vervolg op haar gelauwerde voorstelling A Reason To Talk verlegt theatermaker Sachli Gholamalizad de focus van haar moeder naar haar grootmoeder. Het levert andermaal scherp en ontroerend docutheater op over gerafelde familiebanden en de afstand tussen generaties. (theaterkrant)
  • Sachli daagt met (Not) my paradise ongelijke man/vrouw verhoudingen uit in de Iraanse context, alsook de prioriteit die gegeven wordt aan bezit op universeel schaal. (Kifkif)
  • persmap

Credits

van en met Sachli Gholamalizad en Senjan Jansen productie KVS
Bekijk en luister online

(Not) my paradise

Ticketprijzen

€ 13