Nino Haratischwili - GEANNULEERD

De kat en de generaal (boekvoorstelling)

do 16/04/2020 - 20:00
Geannuleerd
20.00 - 22.00
Ticketverkoop start op zaterdag 8 juni, 10.00 uur

Ticketprijzen

€ 8
€ 4 (-26 / +65)
€ 1,60 (UiTPAS met kansentarief)

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, wordt deze vertoning geannuleerd. Heb je een ticket voor deze voorstelling, dan zal 30CC spoedig met jou contact opnemen over de volgende stappen. Je hoeft zelf dus geen actie te ondernemen.


1.312 pagina's pende de Georgische Nino Haratischwili bij elkaar in haar fel bejubelde familie-epos 'Het achtste leven (voor Brilka)'. Het internationale lezerspubliek ging genadeloos overstag.
“Een klassiek epos over de ondergang van een familie, een cultuur en een leefwereld”, aldus De Morgen.
“'Het achtste leven (voor Brilka)' lees je ademloos uit”, kopte De Volkskrant. 

In april stelt de topauteur haar nieuwste boek ‘De kat en de generaal’ voor en gaat ze in gesprek met Marnix Verplancke.
Dit gesprek verloopt in het Engels. Na afloop is er ook een signeersessie. 

Inleidingen door Lien Verpoest, verbonden aan KU Leuven Faculteit Letteren. 
Lien Verpoest doceert Russische en diplomatieke geschiedenis en maakt deel uit van de onderzoeksgroep Moderniteit en Samenleving 1800-2000 van de Faculteit Letteren. Ze is directeur van het Centrum voor Russische Studies en doet onderzoek naar Oost-West relaties, meer specifiek de Russische contestatie van westerse normen en waarden.

De kat en de generaal

In ‘De kat en de generaal’ geraken een Russische oligarch, een Georgische actrice en een Duitse onderzoeksjournalist verwikkeld in een dodelijk spel. Opgejaagd door het verleden dwalen ze rond over de wereld, met een klein Tsjetsjeense plaatsje als gemeenschappelijk ankerpunt.
Haratischwili gaat aan de hand van haar protagonisten na of rechtvaardigheid bestaat. Of wordt het net tijd om het schuld-en-boete-denken definitief achter ons te laten?

Nino Haratischwili

Nino Haratischwili (°1983) schrijft romans en toneelteksten, zowel in het Georgisch als het Duits.
Haar debuutroman 'Juja' werd genomineerd voor de Deutscher Buchpreis.
'Het achtste leven (voor Brilka)', uitgegroeid tot cultboek én bestseller, kreeg onder meer de Anna Seghers-prijs en de PEN Translates Award.
Met ‘De kat en de generaal’ heeft ze net haar vierde boek uit.In de pers

“Meteen kluistert Haratischwili je vast. In kleurrijke details brengt ze een nauwelijks bekende wereld tot leven en daarbinnen schetst ze terloops de historische wortels van het conflict.” (De Standaard)

“‘De kat en de generaal’ werpt een meedogenloze, nauwkeurige blik op Rusland tijdens de omwenteling in de jaren negentig.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung)

“Het verhaal van Georgië in de twintigste eeuw door de ogen van één familie. Elke generatie koestert nieuwe dromen, telkens steekt de geschiedenis er een stokje voor. Onwaarschijnlijk wat er in ‘Het achtste leven’ van Nino Haratischwili allemaal voorbij komt: van de Ballets Russes tot de KGB, van de swinging sixties in Londen tot de bloedige conflicten in de Kaukasus.” (De Standaard)

Credits

in samenwerking met de Standaard Boekhandel, Leuven Leest en KU Leuven, Centrum voor Russische Studies

Ticketverkoop start op zaterdag 8 juni, 10.00 uur

Ticketprijzen

€ 8
€ 4 (-26 / +65)
€ 1,60 (UiTPAS met kansentarief)