Nieuwjaarsconcert

Strauss, Mascagni, Gershwin en anderen

Belgian National Orchestra
di 09/01/2024 - 20:00

Ticketprijzen

€ 25 (rang 1) - € 23 (rang 2)

check onze kortingen

Het Belgian National Orchestra trakteert je op een spetterend nieuwjaarsconcert onder leiding van Antony Hermus. De chef-dirigent zet het nieuwe jaar krachtig in met twaalf populaire werken die vooruitblikken op de maanden van het komende jaar.

Verkleedpartijen, bovenmatig eten en drinken, het dragen van maskers … daarmee loopt de winter tijdens carnaval ten einde. Een ideale gelegenheid om de ouverture van Die Fledermaus uit te voeren, een meesterwerk van Johann Strauss Jr. en misschien wel de meest beroemde operette aller tijden.

In de maand maart laat het ontwaken van de lente de gevoelens hoog oplaaien, net zoals in Mascagni’s opera Cavalleria rusticana. Daaruit wordt het hartverscheurende intermezzo gespeeld.

’s Zomers geuren ook de Rosen aus dem Süden, verklankt in de gelijknamige concertwals van Johann Strauss Jr.

Met de bloeiende katoenplanten hangt er een broeierige sfeer over de velden. Dat weet George Gershwin met Summertime, uit Porgy and Bess, weergaloos in klanken te vatten. De zomer is echter zo voorbij en de winter klopt al snel aan de deur. Op de tonen van de Bloemenwals van Tsjaikovski, een fragment uit zijn bekende ballet De notenkraker, zetten we alweer de kerstboom op.

Naar aloude gewoonte sluit het concert af met de overbekende Radetzkymars.

Met muziek van Johann Strauss Jr. en Sr., Pietro Mascagni, Dmitri Sjostakovitsj, Manuel de Falla, Pjotr Tsjaikovski en nog vele anderen

Credits

www.nationalorchestra.be/nl

dirigent Anthony Hermus orkest Belgian National Orchestra

Kijk ook eens bij:

The Seasons Revisited

Ataneres Ensemble
do 23/11/2023 - 20:00