NIETS

De Nwe Tijd & HETPALEIS
di 16/05/2017 - 20:00
Theater, Familie
Jongeren (12+)
vanaf 11 jaar

Ticketprijzen

€ 14

Op een dag besluit een jongen dat het leven geen zin heeft en dat alles op aarde waardeloos is. Hij staat op uit de klas, loopt naar buiten en gaat in een pruimenboom zitten. Vanaf daar gooit hij voortaan elke dag met pruimen naar de hoofden van zijn klasgenoten. Iets wat ze zo vervelend vinden dat ze hem met alle geweld uit die boom proberen te krijgen. Maar niets lijkt te lukken.
Ze besluiten dat ze hem moeten laten zien dat er wel degelijk iets van betekenis bestaat. In een verlaten loods aan de rand van het dorp wijzen ze naar de nieuwe schoenen van een meisje. “Deze schoenen hebben inderdaad waarde,” zegt ze “maar als ik die hier achterlaat moet jij ook iets van waarde achterlaten”. Zo dagen ze elkaar uit om met steeds grotere offers samen een heuse Berg van Betekenis te maken. En er was niemand die vermoedde dat dat zo vreselijk uit de hand kon lopen.

Niets is gebaseerd op het bekroonde boek van Janne Teller. De voorstelling gaat over fundamentele vragen. Is het leven zinvol of niet? Delen mensen dezelfde waarden? En waar ligt de grens tussen goed en kwaad?

Freek Vielen: “Toen ik het boek las, wist ik meteen dat ik hier iets mee wou doen. Het is zo’n extreem boek en zo gruwelijk in zijn onverbiddelijkheid dat ik er door geprikkeld werd. Ik wou er iets tegenover zetten. Net als de klas wou ik direct bewijzen dat er wel zinvolle dingen bestaan. Dat niet alles waardeloos is. En zo begon ik samen met mijn dramaturge Rosa Vandervost en een fantastische cast mijn eigen Berg van Betekenis te maken”.

In de pers

Credits

tekst en regie Freek Vielen dramaturgie Rosa Vandervost naar een boek van Janne Teller spel Harald Austbø, Laura Mentink, Elena Peeters, Tim David en Judith de Joode muziek Christiaan Verbeek decor Jozef Wouters assistentie decor Céline van der Poel lichtontwerp Sander Salden productie en technische uitvoering De Nwe Tijd & HETPALEIS

www.detijd.be
www.hetpaleis.be

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 14