NE SWARTE

Jan Decorte en Bloet
do 19/01/2017 - 20:00
vr 20/01/2017 - 12:30
Theater
De Middagen
90' - geen pauze

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 8 (rang 3) | € 12 (lunch)

Shakespeare schreef met Othello hét drama over passie en jaloezie. Jan Decorte ontbeent het stuk en maakt er een radicale poëtische herschrijving van. In het werk van Decorte staan liefde en dood centraal. Onder de ogenschijnlijk simpele vertelling schuilt een diepe waarheid die ons beroert, die aan het mysterie van het leven zelf raakt.

Ne Swarte blijft heel dicht bij Shakespeare's Othello. Dicht bij het verhaal dus van de zwarte generaal Othello die bedrogen wordt door Jago.

Drie acteurs spelen de drie personages die in Ne Swarte voorkomen: Kris Van Trier is Othello, Sigrid Vinks speelt Jago en Waas Gramser vertolkt Rodrigo.

De vierde acteur, Herwig Ilegems, spreekt niet. Hij beweegt. Danst.

Jan Decorte onderbreekt de geschiedenis over Othello, Desdemona, en haar vermeende relatie met Cassio met herinneringen aan zwarten of aan het zwarte uit zijn eigen leven. Herinneringen aan het oorlogsverleden van zijn vader, die zwart was in de tweede wereldoorlog, collaboreerde met de Duitsers. En aan de dood van zijn vader en moeder.

In de pers

  • Jan Decorte keert Shakespeares Othello binnenstebuiten en houdt ons een duistere spiegel voor. (****Focus.knack.be)
  • Een persoonlijke en fatalistische Othello (****theaterkrant.nl)

Credits

tekst en regie Jan Decorte met Jan Decorte, Sigrid Vinks, Waas Gramser, Kris Van Trier en Herwig Ilegems coproductie Comp.Marius en Kaaitheater

www.bloet.be

Bekijk en luister online

Ticketprijzen

€ 16 (rang 1) - € 14 (rang 2) - € 8 (rang 3) | € 12 (lunch)